即影即有貼相 / 集中討論post (10)

1001 回覆
14 Like 3 Dislike
睇完第一頁,再講有咩考慮因素啦。例如正方型相紙,定要放到銀包,預算幾多諸如此類啦。
唔識分類就google 幫到你。

買部instax sp2, sp3 自己印instax 算啦。
千零蚊到。

總之你乜柒都唔識就千祈唔好買instax 相機。

你影唔出相唔好話我無警告過你
500蚊樓下要“影到雙人同背景“
我建議你用返自己電話
或考慮“华為“手機電話 (鏡頭係名廠)
(原品牌係漢字唔關我事)

電話印相機網上大把人放,4舊樓下有。
唔屬於即影即有機(你都話要睇左ok左先啦你話),不過都俾個建議你。

留女朋友個電話比我,一定幫佢搵到個稱心滿意既男朋友
唔知你真心定假膠
咁嘅BUDGET同要求真係用华為最可行
再儲下錢買部PRINTER咁仲實際

即影即有你唔好諗喇

500樓下 真係人如其名
認真,500樓下一手貨呢部可以考慮

二手就試下搵wide300
今日做完野,路過荃灣碼頭,去試下RF70燒影下日落下菲林
見到有師兄用SX-70、QL17(唔知有冇認錯)同Canon Tele 鏡
邊個巴打拎咁多機去荃灣?
聽見都辛苦

好過賣廣告真係

預購都好快比人搶哂,真係唔洗點賣廣告
但後續官方真係要放多啲相去俾信心大家
驚影唔好就應該玩曬相,影乜春即影即有,又燒錢又唔肯定 
wide 300 冇得睇左ok先影
上面printer可以喺電話或者手機睇左先印
又細張又貴,曬相單曬2r都仲平過一張instax mini。
所以點解我一直都話買佢不如買架CANON PRINT相好過
事實上係唔值 而印相機亦可以做到相同目的嘛

不過果架機價值我諗就跌爛都唔只500蚊
所以我冇講嘞就

但我自己而家主要係玩instax sq,好有動力先會影100c。

講起100c呢,拉完相出嚟,等幾個鐘或者返屋企先撕,呢個方法真係唔錯。唔會痴立立 
主要玩sx70,好有動力先會影100c
玩左大半年sq,覺得size唔太就手,又唔係細到mini放到銀包,又唔係wide/sx70/100c幾兄弟可以當postcard寄
買張postcard 拓底拎去寄
我主要係擺喺度
冇野影

有冇人知道邊道可以整即影即有
我部 instax 500af 突然死咗 唔識開機
整富賤機
可能真係要黑店
或者之前個打手指定果啲卦
(其實都係果兩三個)

有冇換電?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞