即影即有貼相 / 集中討論post (10)

1001 回覆
14 Like 3 Dislike
RF70 係咪停咗派貨?
好似冇晒聲氣
6日前我已經咁講
有時間多真係分D俾我好過咁無聊丫

我之前send過email去問啦 淨係覆番d standard答案
連個期都比唔到 問黎都哂9氣
佢應該出哂D貨比外國d blogger先 幫佢做好個宣傳
仲話d咩香港人優先
本身話7月出貨 我諗住10月中去旅行實有得用啦 點知而家影都無
而家變左帶部yashica 去
我都係,我都有send email 問過,我之前early bird 買TL70 佢俾咗張VIP卡我,仲諗住應該唔使等到最後一批先收到

本來諗住9月尾去旅行有得用
我見好多外國人拍晒片upload上youtube, 會唔會佢地全部都買咗mint 嗰隻錶所以有得優先攞機?
你覺得會唔會呢 不要再說了
你仲要係vip 都要排後面
奇怪 我冇買錶唔係VIP但都九月頭攞得
咁又真係估唔到 我又係無vip 無錶
9月頭拎到
想問下
有無人試過買部 graflex crown graphic 返黎改機背影 pack film
唔用4x5 packfilm back?
crown graphic 有4X5 FILM BACK?
我有個朋友改左部crown graphic黎影pack film 但佢用左差唔多成萬蚊黎大改
換埋rangefinder
佢係點樣通知你攞機? email?
我日日捕住都冇
之前巴打話係打電話黎叫你去鋪頭羅嫁
彿系等機法
我係收到電話打黎 再揀銅鑼灣 or 觀塘拎
我拎個時見佢有約 20部擺係檯面未入盒 可能仲整緊
仲以為佢會好快派到出去
冇相
岩岩試600 I-TYPE香檳金相框
又係偏紅到仆街果隻

架機之前用SX-70 FILM都冇事
下午減光再較全黑色都爆到仆街

屌轉會呀真係

已經對 I-type Polaroid Original 絕望
完全係用 以 前 Polaroid 個朵 坑人
我上面600熱帶框又係咁
600 itype搞乜
上次去旅行影到我想轉會 嘥我錢嘥我時間
唔 sharp 都算、偏色都算當你玩 tone 色,
出片碌得又唔平均又有痕
吊佢老母,彩色黑白啲色都一撻撻
時間耐咗再出啲黑黑綠綠色!

廿蚊一飛射落海冇咁嬲
望住張富士覺得自己折墮⋯⋯
一齊轉會富賤
寶死來只儲古董機
齋睇唔用

利申:持有約20架

上次去旅行影到我想轉會 嘥我錢嘥我時間
唔 sharp 都算、偏色都算當你玩 tone 色,
出片碌得又唔平均又有痕
吊佢老母,彩色黑白啲色都一撻撻
時間耐咗再出啲黑黑綠綠色!

廿蚊一飛射落海冇咁嬲
望住張富士覺得自己折墮⋯⋯
一齊轉會富賤
來只儲古董機
(雖然原本寶麗來真係已經死左)
齋睇唔用

利申:持有約20架

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞