即影即有貼相 / 集中討論post (10)

1001 回覆
14 Like 3 Dislike
新寶麗來個層次係好過富賤

舊果D呢…
我自己果D係以前做野閃光燈相
覺得似似地富賤
我冇室外相

網上見過D舊寶記相個層次我覺得都係比富賤好

不過舊寶記真係堅快有得睇就真

Lomo Square 夜景
instax唔知點解有時夜景會變紫紫地
死黑滑劣劣,好過瘀黑一撻撻
已經好好, 用咗 ND ?
新手想問下 一開頭玩咩機好 lomo square 適唔適合新手試
新手又想玩正方相紙,都係sq6啦。
最近想買SQ6入坑...請問一下香港有冇師傅可以將個鏡頭改?
細佬我想扭下光圈...
見過有 wide 300 改機,好似要 6 K 以上
同估焦
買Magny 35好過啦,仲有得換鏡𠻹 
Magny 35我有留意過...但個座既造型真係好gag
樓上巴打唔提我都唔記得考慮埋估焦🤦🏻‍♂️

可惜TL70唔方便影打橫既相,RF70又好貴
真係想改鏡頭,等Save Packfilm成果,得咪入番部風琴再買鏡頭換 

P.S.
唔好用電話emoji啦。
Magny 35有出Modular淨背,可以自己改落中幅機,應該幾型仔
Rainbow colour test. IP Color Gen 2 from December 2014 vs PO Color film from April 2018

https://www.facebook.com/groups/117852875570/permalink/10161155791600571/?__tn__=-UC-R

人地講哂我晨早講過嘅

點解可以愈來愈差
magny35幾時先有得買?
有冇問過孽SIR?
有冇改菲林位數碼 sensor CMC?
一齊轉會用富賤
新寶記齋睇唔買
舊寶記齋買來儲
今日見天氣好影埋最後一張silk

再買
錢洗左可以再搵過
kickstarter project 黎,公開賣街無講。

第一水出貨, for leica nikon 好似係今年年尾。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞