即影即有貼相 / 集中討論post (10)

1001 回覆
14 Like 3 Dislike
不會吧
收皮收到咁高調?
賣盤係証明有價值
點會係收皮?

將D TIME MACHINE一千幾百賣貨班水果D先叫收皮
(yashitca都未收皮仍點會收)
圖入面個time machine係重點
唔知點解頭先一睇就有好強咁樣感覺

尋晚睇唔覺

refurbish polaroid全世界都有
time machine得佢有
亦係我突然諗到嘅原因

所以數碼相機孽sir宜家其實好大機會簽俾大公司衝出香港
聽晚就出SAVE PACK FILM KICKSTARTER
好緊張 
係喎
跟著就到炒風琴機
(我總係向壞方向諗)
咁撚重都炒,啲人戇鳩鳩 
希望我估錯啦~
可能我唔了解文青同埋mon post果班
如果MU 同 horseman 系列無啦啦炒到個價係咁升就真係含撚都無味
仲有唔少中幅機玩packfilm back,真係大把野炒
希望啲柒頭簡一樣野炒好喇
好似fm2 咁 放過其他機
琴日見到部殘到仆街既 rolleicord 3
賣1980 啲戇尻仔都爭住買
Pentax 67係咪有packfilm back用?
有但好似唔常見
一講packfilm上哂水
我見好似1200-1400左右,嚟緊應該會升值
睇嚟都係玩返4x5化算啲

講mint/time machine/即影即有菲林冇吸引力
冧市先兆
想買返個
但搵唔到有得賣
我覺得4x5都無咁恐怖
好大舊,拎出街都麻煩。同埋69食得晒100c Packfilm Size嗎 
想問onestep+個close up功能其實有冇用
係咪真係影得出淺景深
新手諗緊sq6定onestep+
應該影人像多
onestep+可以連手機好吸引
你要淺景深,買部 instax sp3,印相包無死錯人

polaroid 要用 sx70 景深先會易控制。

同埋你有冇研究過依家啲polaroid 相紙偏色問題。
所以我都覺得佢所謂close up好似冇咩用
有呀 同埋相紙貴好多
再研究下先
thx巴打
7 hours to go
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞