IT界討論區(40) 放咗工吹咩IT呀, 我想打機呀

1001 回覆
6 Like 0 Dislike
如果你做緊IT狗,請睇下以下文章
對你提升事業好有幫助,有助你搵 >30k
有假你地一世做狗, 中年in保安都唔收你地

https://www.zhihu.com/question/21077441
其實做得多IT都係一樣道理
長時間,唔講野對撚住班毒撚
慢慢慢自己都會變埋

https://www.youtube.com/watch?v=B2XtqVZcSdM

CppCon 2017: David Sankel “So, you inherited a large code base...”
算啦做得呢行耐,唔毒都易變毒
其實倒轉,如果你做個行成日見人
慢慢慢自己就會局你學識點同人溝通,
正如樓上個篇野,我好認同
未做IT個時真係平時星期六,日都想出下街,
做得耐左真係唔知係咪有影響,攪到加下連街都唔願出
無用既 試過interview同HR講tech
HR直頭話佢唔撚識
班HR都係睇下你個人正唔正常
識唔識講野咁
典型IT相
通常有老婆仔女
老實講有家庭又可以毒毒咁打下曲,仲可以講下talk
唔煩其他野都幾好
其實咩網搵工真係無關係
但係千其咪撚去奴隸署就得
加上搵落真係要做下先知好唔好做
做呢行真係工搵人,
好似jobsdb咁
真係倒撚番轉invite你去in

一星期無做6日都有5日
靜係賣女仔著過D底褲,黑絲賣比IT9都發達
IT9一拎上手已經射哂精
聽講真係做咗一兩年野既小朋友黎

好似重係我間u出黎既,總之孖蛋 物流個堆所謂大公司IT都好撚流,勸各位fg唔好見人地大公司就狗衝 浪費時間
外層睇見都硬
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞