移民加拿大的絕望與無力 (2)

233 回覆
10 Like 0 Dislike
我自己讀electronic 果範

Software 果邊我都唔係好識

聽我個agent 朋友 佢地有幫人搵埋工做
黎緊挑戰下技工類移民 , 如果唔得就做法輪功refugee
其實果d難民去都做唔到d乜, 佢地想收d有工作能力既人多過其他野
西方果d refugee唔係包生仔system, 真係是但比d食物水你過日子就算
主要係技工類姐 , 始終門檻底好多 , 重有下年三月到年尾既Free movement拎住本Bno其實都有機會搏下懵
其實bno真係多d機會? d人話完全無用
bno可以直接去英國做野=>留低.
聽聞英國本土經濟麻麻地
加上脫歐單野又傾唔掂
前景麻麻
根本BNO/working visa唔會增加搵工機會
參考下居歐權 , 灰色地帶既野大家心照 , 總之多啲睇英文報紙 , 一有消息就即請假飛過去拎居留紙
條片連邊個scheme都唔講, 只係叫人留言先reply, 通常都有好大呃人成份
咪係. 不如呢到話50萬港紙去開農場好過.
香港人係咁,平又唔信,貴又厭貴。

投資類淨返quebec都要net worth $200萬喎。其餘嘅要做生意,但都唔會咁平掛。

http://www.immigration-quebec.gouv.qc.ca/en/immigrate-settle/businesspeople/applying-business-immigrant/three-programs/investors/index.html

同咪50萬買塊田都未夠 未計d器材工具。依家農田請人咁難,幫人耕田除時重著數
睇清楚唔係cut哂,淨係cut創業移民
呢單野係因為有仆街強國人借地址俾好撚多人,結果俾人揭發。正一佗衰家。
好快其他省都會因為呢類濫用而收緊
其實好多香港顧問都會教人用呢d橋,唔係淨係強國人
係好多人用呢招,但強國人單野上撚晒報紙,搞到人哋省政府無晒臉。
香港係濫用, 支那直頭係搏人唔check.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞