移民加拿大的絕望與無力 (2)

233 回覆
10 Like 0 Dislike
IT係Toronto多嘅但係好多呢度嘅grad都去美國,搵差唔多雙倍
USA
想過個邊WH加CRS分/希望有人sponsor我
加拿大美國都係好難玩
你就咁有筆錢放係銀行都會比人扣稅
佢地想要d有工作能力既人
慣d野平
You must have a job offer that meets all of these requirements.

無VISA要有JOB OFFER, 成件事難到仆街.
international graduate 果個scheme 好似ok
認真,印度佬係好有決心 港豬淨係一味諗去到到唔知點,而家咪好好地 人地係破斧沉舟
政客唔會幫,眾籌嘅一係去gofundme搞,始終港共仆街起上黎你走佬都有人接濟

但眾籌都有走數風險

家陣有錢嘅食好住好,未殺到埋身始終想扮住訓先

邊個有咁能力又肯去外國做開荒牛

不過真係搞都好過係度鳩等玩手指
港獨戰士你出返出面傾點樣起兵啦 十卜你地但離左題啦
冇專業技術係咪唔使諗

唔知邊度睇到有啲國家如果肯去啲偏僻地方做開荒牛entry requirements低啲
睇下啲資料計下自己有冇可能做到果個分先啦
有你都未必肯去

全部係有錢人區
=你話你香港住半山
Manchester正,好住!
生活費又平
BC撚,返左香港做狗
不過Ielts 都要考得好,始終都佔多分

當然如果你拎到PNP 就另計啦
即係要喺嗰到讀書?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞