[UOWCHK/CCCU] 伍倫貢書院/城大專上學院2018新生入門攻略-2

1001 回覆
22 Like 18 Dislike
終於出第一科
gpa god
Gpa god
但有冇人一個grade都未出
gpagod
想問下year 1 今日係咪唔洗理reg科
好似話今日係reg core 聽日reg ge 後日就both
求大神指點迷津
3個鐘係lecture加tutorial 同埋aims淨係show咗有呢一堂 冇0個鐘個啲
咁有可能冇tutorial ,你直接打個crn就得
推一推 求解答
唔係,呢度係俾你搵課程既地方😂
想問下中日韓大概要讀啲咩?好唔好讀?
咁喺邊到搵到 新人唔係好識reg
Aims -> Course Registration -> Add or Drop Classes

其實上youtube都有人教

https://www.youtube.com/watch?v=sBOzawfMzDg
今日係咪用黎REG 主科
唔駛理?
thanks
想問下Academic Transcript 係咪可以去Office到直接申請@@ 係咪一申請就拎得??
hello巴打們想問CGE係咪唔可以reg德福(我係maincampus上),因為想reg Practical Psychology for Everyday Life但佢得一個lecture係ac2撞左得一堂既core
上網可申請,當然可以去office搞
唔得,要reg返同一校舍
咁想問係咪去Office就可以即時拎到張野@@ 定係都要等幾日, 因為要趕non jupas個deadline
中挑派grade了
點鮮可以一科都未派
去office都要等,但上網搞方便好多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞