[UOWCHK/CCCU] 伍倫貢書院/城大專上學院2018新生入門攻略-2

1001 回覆
22 Like 18 Dislike
德福校學生仲有無牙醫服務優惠?聽講要去中環個間聯合牙醫中心,20mins98蚊?
好似先要俾原價再去Office claim原價
健身室係邊,同埋用唔用得?
請善用以下網站預約
http://cas01.cccu.edu.hk/sfbs/

二奶不能使用城大的運動設施,只能前往德藝會(九龍灣)/ 黃埔
有無ching可以教我連學校printer
(我用macbook)
自己上csc網睇啦😂😂
SemB Timetable已出
係咪終於有得reg
我想問aims 邊到有unofficial transcript 申請
德福個campus廢到一個點 有啲classroom係收唔撚到wifi 上tutor用電腦上唔到網 outdoor既地方又係 電梯又冇得搭 想搵個地方坐下都冇
邊有咁快🤣
所以咪話校舍都不如,山竹都吹唔霖!
啲位多數俾uow啲人坐哂
起碼都考完之後個聖誕節先有得reg
另外,有冇人報緊城大non jupas?
中學嚟既,但係搵朋友好容易,搵野食又近又方便雖然係好貴
交學費交漏左幾舊水 之後csc果啲比人cut哂
依家係咪照用櫃員機交番就開得番定係又要上6104
我想問下outstanding fee係咩黎啊
收到封email話咩如果唔交就會終止學生身分加無得考試
求救
幾錢?學生會費?
想問CGE 1500係咪好難拎靚grade,個tutor講到一年得幾個人A range咁,心都淡埋
雖然讀1000,但評分跟1500差唔多,份essay係攞靚grade既關鍵
Kowloon Tong Campus

CityU WLAN OR Eduroam

打返你個SID同Password
同AIMS,Canvas一樣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞