[UOWCHK/CCCU] 伍倫貢書院/城大專上學院2018新生入門攻略-2

1001 回覆
22 Like 18 Dislike
頭一個係搞主科,不需要理
第二個係報cge
GPA 神
仲未出
想知year1 有咩科易讀 抵reg?
求教路
GPA神
中日韓同public leadership
邊度可以睇A1 A2科目
有師兄話year1唔會reg到香港史,真唔真?想讀
讀中日韓好冇
可以試下environment and technology
個report 係去行下山影下相,寫返幾百字
個quiz 係mc 溫下書就識
GPA god
求下你過三
你話22402嗎?
正常唔會話year 1冇得reg架喎 ge科好似係每個time slot都會放位出黎 夠快就reg到
好讀 exam靠背就得 不過tutor唔好reg yumi 佢俾分比較手緊 我讀嗰時份essay全班最高分嗰個同隔離班個mean差唔多 甚至有人拎0分
又唔係reg唔到嘅,佢話絕少會reg到
其實有啲科係特定sem先會開,例如暑假sem有科特別科係sem A和B都冇得報。而面對一啲熱門科目,例如17402,通常一兩分鐘就報滿半成,係要鬥快。若果係讀香港史,即係22402,好似sem A先有得讀
有冇reg科技巧ching
同埋會唔會reg唔到public leadership?
好驚多人會reg 然後reg唔到
究竟舊年BCS幾時出grade?
GPA god
Course code 1開頭就係a1 2開頭就係a2
呢科係熱門科 通常幾分鐘就full
我係copy定個code 一夠鐘就㩒入去paste返
最好諗定幾科想讀嘅做後備啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞