[UOWCHK/CCCU] 伍倫貢書院/城大專上學院2018新生入門攻略-2

1001 回覆
22 Like 18 Dislike
沒有,隔離前親生CityU
grant/loan 到而家都冇消息,就黎要交學費
冇人知?
想問下
CA呀TT呀個啲係咪一定係隔週上
例如1500 TT2就一定雙週上?
成日驚miss左堂
AIMS Course Details 有話你聽咖,通常如果時間係得一行理論上係每週都有堂,而如果時間係六行/七行就係隔週上,不過自己要睇清楚日期範圍
有冇巴絲仲未拎畢業證書
management midterm要點溫
我有預感呢科會炒
唔知點解今年係咪校方要求,一個Course必須要有2個Midterm?
咩叫有兩個mid term? 唔係得一個咩
我發現好奇怪既現象

以前通常啲科都係得1個Mid Term,例如話Week 6/7有一個之後,可能直接Week 14/Exam Period 就Final Exam咁

但今年開始,Mid Term Week 6/7 有一個,但Week 11/12又有一個,即係總共兩個,之後到Week 14/Exam Period先有一個Final Exam既野。。
另外,今年開始Year 1有部分科減少左Tutorial既時間,有啲科更加變左一星期3個鐘都Lecture,另外有啲本來全部3個鐘都Tutorial(例如1000)都變左1個鐘Lecture+2個鐘Tutorial
有沒人知ast 個rose 同Kenny ma 係味無做?
Ugrad 想返去搵人影下相,但係睇cccu 個website 先發現無挫佢地,多挫好多唔識既lecturer

利申:幾年前cccu grad
Mid term test 竟然可以印埋答案
到派卷先知
點解個Tutor咁好🤭
唔碌過見到都記唔起 係咪去6樓就得
垃圾cccu
淨係識得為威威
又勁多死TB
亲,NDS更多
rose 係走左
邊度?
staticics
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞