[UOWCHK/CCCU] 伍倫貢書院/城大專上學院2018新生入門攻略-2

1001 回覆
22 Like 18 Dislike
我8號3點reg
到時reg會唔會lag機 入唔到aims
頭先上aims睇今個sem 2018cohort係冇得reg呢科
係咪吾返city reg都得
有機會架 我之前係55分左右login定 一夠鐘就㩒add drop 同埋submit嗰下會load比較耐
今年lecture同tutorial好似combine埋一齊上
咁係咪淨係copy一個CRN就ok
在家reg都得,只要在那時段登入aims去reg科版面即可,返城大reg係智障行為
Tutor 既crn和lecture 既crn都要入
都好遲,好似reg前一日

利申:bcs人
聽人講話返城大啲電腦會快啲 我當堂真喺笑而不語
但我上aims睇過 佢淨係show咗一堂係3個鐘
有d 科係一次過上曬 入一個crn就得
可以去reg,始終畢業要求都要讀兩科A2既選修科,得ga !剛剛暑假reg sem a科,這科少人選,可以嘗試。該科要做口述歷史、一份essay和小組小型分享加期未test(非exam)就得了。

利申:sem A讀22402
咪百痴啦,傻仔先返城大Reg!試諗下成堆人同一地點同一時間上去,網速都衰硬啦
3個鐘係指個lectures 既crn,你係要配多個寫0個鐘既tutorials 既crn先叫reg完。你唔做齊就冇得讀了
幾時可以reg 科 year1

係咪喺到reg?
Gpa神
睇返aims
想問下CA1同C01有咩分別
Master Class Schedule個度見到同一個名既GE科有兩個
但係唔一樣,一個有T01,一個冇T01
佢WEB果行寫住N...即係要返去交form?
gpa god
我想問如果肯定左第一年讀完點都會走 上ugc 或者讀其他野 係咪可以唔reg ge 之後用番year1個gpa 報non jupas 因為聽過人講科ge可以移去另一個sem讀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞