[UOWCHK/CCCU] 伍倫貢書院/城大專上學院2018新生入門攻略-2

1001 回覆
22 Like 18 Dislike
溫馨提示,記得返學,學校今次非常良心,無出信呀,係愛,定責任?係懶呀!

今朝九點堂
Shitty仔最大嘅吹水+湊飯腳group上線喇!!!
https://lih.kg/826589

Shitty既過主啦,隔離有Po呀🤷🏻‍♂️
入面shitty同cccu嘅巴打都有架
想問下本部點申請Grant loan 同non mean ?今年新生
去學資處個網搞咗網上申請,再印哂要用既資料,之後就去佢所要求的地方交表就得
想問mid term/exam 有冇past paper可以睇下架 想知道下點出
AC1 Library

通常都好難有
要上網download資料填+網上申請+親身/郵寄交表
我問過學校個邊叫我直接上網搵
Cityu deadline 係9月21號
遲左申請就遲d處理你嘅資料 第一次申請最好唔好遲啦
FASP/NLSPS 呀

唔好㩒TSFS/NLSFT呀
兩個有咩分別
NLSPS同NLSFT 我揀左NLSFT
有冇人知德福星期六圖書館開唔開
好似開,但只開上午
TSFS/NLSFT係for UGC-Funded下既課程先可以申請,而CCCU所有課程都係自資,一般申請左後者會被Declined
I Mean TSFS/NLSFT 用喺CCCU會自動被Declined
推上去
想問cccutf個wifi點登入
Eid加pw
問得嘅都唔係喺到讀 街外人想偷wifi用
Shitty仔最大嘅吹水食飯谷現正熱烈招人!!!
https://lih.kg/833985

而家有近百會員,當中有大量後門狗同一啲cccu學生,快啲入嚟湊下熱鬧
德福Wifi夠哂,廢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞