[LingU] 嶺南大學討論區 (14) 關門大吉

1001 回覆
24 Like 2 Dislike
有教無類
上年收19 應該好難一嘢跌落17
不過照擺啦
又係勸世嘅時候
Asso >>>>>> lingu
大把中同dse低分過我走咗去讀asso
一年之後輕鬆yr2 entry直入三大
今時今日唔好再信degree點都好過讀asso
想一世做狗定一年後做返個人就自己諗

利申dse 19分
Asso hd更稱心
邊緣分數唔想讀BBA 又對藝術有少少興趣嘅話可以考慮吓visual studies
主要讀theory 畫畫唔係必須嘅
利申早兩年20分入 當時係睇到佢係文院收得最低嘅就擺咗
我地依度唔係善堂
19分都唔係十拿九穩
你自己諗
博雅教育 遺憾一生
仲有2分鐘就開始排
唔大
不過可以照擺band A駁下
新生們會讀新制LCE
而家叫LUE
bba rim/ Social science 到LQ 可以一試
lq 其實應該入到
不過你可以試bba
有冇lingu巴打讀緊translation 可以幫手睇睇
排錯a3科水泡 聽日要去jupas office改
Js7204 lingu translation 上年median係26.5
432544(文學,地理)
中文同文學x1.5 英文x2
計完有27 高過個median 依家想保命係咪調佢上a2/a3好 聽朝就去改 求幫拖
巴打本身點排先?
A1係lingu ba in chinese
A2係bu ba 聽日會轉走埋佢
A3係睇錯左計分方法 排左city ba chinese and history
上年計4c1x 今年計4c2x 我用左今年計分方法去睇自己夠median 所以中撚左伏
如果你想讀中文可以放LU BA (JS7100) 入 A2
因為你可以入去chur 1年cGPA就可以major Chinese
咁a3放translation ?穩唔穩
一般 可以再睇下有冇咩programme穏D
因為我地好多同學都係中英文有4 就算係5都有
除非你真係好想讀好想試啦 加油呀ching
因為已經搵唔到水泡

你個分真係唔係好穏
你頭兩科我睇番其實都算進取
A3你起碼都要揾一個programme 要高過個mean/medium先啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞