[LingU] 嶺南大學討論區 (14) 關門大吉

1001 回覆
24 Like 2 Dislike
遲D考 好多人都話考一次唔會pass
又係類似畢業transcript會寫個test未fulfill果D,同埋pass咗有少量ilp分

利申一take pass
其實考啲乜
電腦相關嘢
第一part係理論feel嘅,類似dse ict會問嘅嘢咁,有D都問得好刁鑽吓
第二part係practical,佢會有個模擬嘅microsoft office俾你完成特定嘅tasks,有ppt、word、excel,做到個分夠合格就得唔洗做曬
兩part一齊合格先算pass到成個test
有冇地方有野溫?
中學冇take ict
溫乜鳩
基本常識
一take pass輕鬆
我仲要唔識用excel都pass
我見佢講到咁難
又有咁多人炒
唔係難嘅 係問埋D冇留意開it嘢嘅人平時唔會點接觸嘅資訊
盡咗力幫你搵但係個網唔知係咪學校範圍內ip先入到,喺屋企用電話定電腦都話web page blocked:http://tlc.ln.edu.hk
多謝你
下個禮拜返去睇
佢係邊度通知?
喺學校都入唔到就問itsc點算啦 佢地應該都有埋點準備個test嘅資料嘅
決定走左個test佢
正確選擇
利申,上年特登星期六考fail part 1
今年5月第二次就pass 咗
有冇巴絲知道lingu 係咪可以免費下載Microsoft office ?請問係邊度下載?
校網>itsc>help>user guide(要登入嶺南ac
入去碌落D就會有教
好似畢業後就冇得用
Really?
畢業後冇得用
開學一個星期 最大感想係 嶺南好多蚊
鄉下係咁ga啦
嶺南蚊仲多過嶺南貓
有冇人知幾時調到房
係喺system調定係搵wander
之前嘅堂冇上 想問LCC1010本書點買?或者有冇ching放二手
中國語文中心(LBY311)不過賣百幾二百蚊
巴打調到未
library係咪開24小時?
學校附近其實有冇茶餐廳嗰啲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞