其實要證實有無鬼好簡單,點解咁多年都做唔到?

259 回覆
1202 Like 34 Dislike
唔係卦?張圖咁低汁都驚成咁
要證鬼 = 要證 有第二個空間存在/ parallel universe
班人如果個個答案都唔一樣,但事實係其中一個人有陰陽眼其他人老吹,咁你點判斷邊個啱邊個錯?

或者全部人都老吹,咁點
你只係証實咗果班人係講緊大話或者痴咗線
同啲自稱有陰陽眼既人玩囚徒困境
搵多d samples
佢地無敵答案 每人磁場唔同 睇出黎唔一樣 數量唔一樣
叫啲就死嘅人 或者打算自殺嘅人 ,整定一啲條件
例如: 留低一張紙 ,佢死後如果有鬼存在,佢會係張紙到留記號或者有其他變化,個張紙(物件)全天候24小時監視住用玻璃箱困住咁

有無得諗
同死囚講 死後移動到張紙 家屬派100萬
識就俾你笑死,唔識就俾你嚇死
都唔知佢睇左乜
又一個偽科學撚
兩者都係9up,有分別咩。。
自稱見到鬼嘅人咪係陰陽眼,有分別咩?
迷信撚:岩岩死唔夠法力
算吧啦你
柒到唔敢睇
等同之前個D 乜鳩動物心靈師
個記者逐個逐個去問 全部都唔撚同
跟住又話邊個邊個錯
最後個記者踼爆假既
成班靜撚左
一黎就兩個邏輯謬誤

2.錯誤歸因

即從兩個事物可能存在相關性,就得出一個事物是造成另一個事物的原因。

例子:大笨象指出1:家私無啦啦郁左,2:我相信有鬼,從而認為係鬼郁左家私

舉證責任

即認為舉證責任不在提出觀點的人,而在於質疑觀點的人。

例子:大笨象說他相信聽到聲是鬼的,因為沒有人能證明鬼不存在,所以它是存在的。

點同你討論丫
插一插口
會唔會係主張有鬼既人用陰陽眼黎解釋??
我未見過鬼,唔信有鬼,不如你解釋下鬼係咩黎先

冇清晰定義就冇共識
只能證明陰陽眼係假
唔可以證明無鬼
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞