其實要證實有無鬼好簡單,點解咁多年都做唔到?

259 回覆
1202 Like 34 Dislike
嘗試提出另一個實驗:
將一幅畫/數字放一間鎖咗嘅房,
搵大量將死(例如絕症)而又想證明有鬼嘅人協助實驗,請求佢哋死咗而化為靈體(如果有)之後,去嗰間房睇內容,再以任何方式告知不知道內容嘅研究人員/通靈人士/陰陽眼。
等實驗者死晒之後一段時間,再檢驗有無收到預兆同核對係唔係正確

又或者唔用將死嘅人,以筆仙/碟仙/通靈盤等重覆大量次數實驗,詢問房入面內容
咁只係會證明到果班人冇陰陽眼
其實科學討論已經無乜意思
單單俾鬼壓,發夢,發惡夢,都有排拗
而班迷信人寧願信有鬼

叫佢地俾我地全部人一齊睇/觀測
又話「唔係每個人都睇到」、「陰陽眼先睇到」
咁叫班陰陽眼嘅人去做測試(佢地係從未成功過)
又話「每個channel就睇到唔同嘅鬼」、「有唔同形態」
吹到鬼咁恐怖,咁本事,
叫佢郁張紙嚟睇下都得掛?
又好可惜,現今咁多監控,連非移花接木嘅女星無碼片都有流出,偏偏連毫無造假 郁張紙,拉張椅嘅片都無
新鬼又話無本事即刻害人幫人保護人
舊鬼又話能量流失

最叻就係兇人落地獄,叫人咁本事去撩鬼搞
(入住請敲門2嘅男主持做咗,咪又係乜都無)
呢班迷信人
不如話俾大家聽 係咪信動物傳心添啦
生得醜D又話人係鬼
佢地一句新鬼無能力 就ko咗你嘅實驗
農曆七月,聽人講OIUYT^&F&FGYUG&T^%*(&)(&U**(I()K(I)HJ
你呢個方法只係證明到一個或以上「自稱有陰陽眼既人」係假既
有無諗過鬼魂未必有生前記憶
又或者係可能其實人死後既思緒會好混亂,無辦法再維持到有邏輯,所以行徑會飄忽/不能理解

利申 : 唔太信鬼神
疑心生暗鬼
當你睇唔到實體
咁講有幾多隻鬼囉
or咩方位
問米就問米傳咩師呀
到時班陰陽撚咪又係話接收頻道個個唔同 個個睇既野都唔一樣
打咁多字
其實想引申下面嘅野

如果呢樣事物,係不可證明存在,不可觀測,無物理影響,咁佢嘅存在對我地有咩意義?
每個人都可以有自己嘅幻想
而呢種幻想對其他人係唔應該有影響

你幻想嘅野影響唔到大眾,
但你根據你幻想完出嚟嘅野
去散播恐懼去影響大眾。

又如果我同你講 我隔離有隻粉紅色大象
不過你唔會睇到摸到,我都證明唔到佢存在,但我又睇到佢。咁你話我有精神病又好似好正常,點解我要抗拒呢?
我因為你唔信我隻象就鬧人,話你侮辱我?
話你踢到隻象就鬧你唔尊重?
仲要叫你夜晚小心啲,隻象會嚟踢你?
老姑婆又搞小動作啦

可唔可以成熟啲
覆錯post 自膠
最多比你publish到上nature,談唔上nobel prize。
有呀
新鬼乜都做唔到,無能力,係最多人講嘅說法啦
中國茅山 率領 亡靈大軍攻佔世界
唔得。
腦部結構唔同,唔可以證實係假。
因為有可能,陰陽眼是因為生理結構不同,所以看到鬼。
( Show Blocked User - 二十路 )
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞