其實要證實有無鬼好簡單,點解咁多年都做唔到?

259 回覆
1202 Like 34 Dislike
開台之後無幾耐
你咁樣只係證明到當中部分啲陰陽眼人係流料 唔係證明鬼唔存在 要證明一樣嘢唔存在係極極極難
其實睇落同人差唔多
要真係睇多陣先會知佢係唔係鬼來

聽人講好似係甘。。。
話佢地樣同人一樣 唔係拍戲甘
甘你老母
屌,不可證論收皮喇
又出現班不可證偽撚
如果有鬼
佢地實企得好逼
實逼過旺角行人專用區
啲女鬼實成日比男鬼頂住個pat
有陰陽眼嘅人八字同隻鬼唔夾
會見唔到/難見到
你咁樣同證明神存在一樣咁on9
根本就唔存在

成班呃飯食
你似驚人多啲喎 搵理由
識兩個女仔fd話有, 兩個都唔識對方
不過兩個都係細個有, 大個冇左
佢地都係形容係一層人形霧, 唔係真人咁既樣
咁唔知係唔係陰陽眼都有分高低level

利伸我自己就真係冇試過咩靈異野所以唔敢講真假
定義唔到陰陽眼真假,最後都只係回到原點
你估鬼會企定定比你班友望咩?
跟你咁講 要先証明陰陽眼睇到鬼先
1.答一樣答案:
有鬼

2.答唔同答案:
當中有一個或以上(或者全部)既陰陽眼係假,但我地都係証明唔到有冇鬼
屌你老母 上面張圖
晨早流流嚇一嚇
唔講有無鬼,就算係其他嘢,一個人睇到嘅嘢同另一個人睇到嘅嘢唔一定一樣喎。
屌你老母
我成日都唔明 咁點樣先肯定驅鬼個方法岩呢
例如有泰式 中式 西式等
鬼物傳心師:)
首先,我就唔假設無鬼,我假設有鬼先
咁,鬼係咩嚟呢
科學認知係某種電磁波
咁人正常情況下有無可能肉眼睇到電磁波呢
其實又無可能
咁點解某d人(陰陽眼)會話睇到呢
我就認為,果班人並唔係肉眼睇到
而係佢地大腦接收到一部分零碎電磁波
然後佢地大腦將呢d電磁波視覺化左

如果件事係咁發生
咁,每個所謂有陰陽眼嘅人,所見到嘅情況都唔會相同
因為佢地只係各自接收到一部分,而並非全部

而另一個假設,就係量子力學
某種物體如果能夠以超越光速嘅速度移動
咁我地肉眼又好,機器都好,都唔能夠睇到清晰成像
咁經過多重取樣(唔同人睇)
就有微乎其微嘅機率,見到殘像

個情況就好似影相咁
曝光時間長,移動中嘅物體咪只能夠見到殘像,而見唔到清晰成像
( Show Blocked User - 二十路 )
1. 鬼係電磁波都係人9up 出黎 邊一到係科學認知? 搵篇journal 睇下?
2. 量子力學係咁解架咩?

9up 唔緊要 唔好亂用科學term 9up 喇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞