其實要證實有無鬼好簡單,點解咁多年都做唔到?

259 回覆
1202 Like 34 Dislike
動物傳心師
其實我最初睇呢條片都覺得1999
我嘗試去講解下我嘅理解啦下

條片標題講嘅量子力學的多世界詮釋
而家人類身處係宇宙,咁假設宇宙只係某種生物嘅一粒細胞
咁同樣地,人類體內每粒細胞都係一個「宇宙」
咁呢個「宇宙」入面嘅生命體,以現時人類科技最多只係影張相,拎個影像

而影像,係基於光而形成
如果生命體移動速度快過光速
咁果個影像只係生命體係果一個時間點停留嘅位置
而實際上,生命體應該係以某種週期不斷移動
好似人類每日返工放工咁
咁呢到我用返人類做例子
不斷拎影像,就會出現人類70%係公司,20%係屋企,10%係街嘅影像(數字當然係9up)
呢個就係影片最初講嘅量子猴子同時存在多個位置
班on9又會駁話啱啱死未夠法力乜乜柒柒果類
對於觀察唔到既野,你一口咬定佢唔存在既講法其實同d一口咬定佢存在的講法無咩分別。兩者都係無證據
除非你既假定中鬼係一定會俾人觀察到,否則其實證明唔到咩
跟住話,陰陽眼唔係代表個個睇既野都一樣
咁你既claim就係可以俾人觀察到既鬼唔存在,但係其實都有好多變數...
OP不如查下咩咩叫證實先
有班垃圾死都要人信係咩居心
答案好簡單
點解要證明比你睇?
你鍾意唔信咪唔信
點為之有?你見到就有?我見唔到就無?
上面幅圖d牙太整齊了 對眼又太大,無咩恐怖感
寄生獸式檢真身大法
唔該你冇腦就唔好係啲認真post留言啦
方向正確,先講你電磁波到
我諗可以掃瞄大腦睇有冇咩地方發達
但都多數冇咩可能,要知大腦係處理信息但冇接受器官=冇信息,但人既眼耳口鼻都研究得算清楚,除左突變
善用現今已證實既科學可以更進一下清楚

快高光速/等於光速就應該冇咩可能
因為人眼睛見到既野=光反射。
有可能係一種可以透射既可見光,由某物體發出而令人以為見鬼,但應該有跡可搜
你證明唔到一樣冇明確定義嘅野唔存在
神鬼不嬲都龍門任搬
呢個方法唔work
佢哋講嘅答案唔同只係證明到佢哋有部分人或者全部人都講大話自認有陰陽眼,佢哋睇唔到呢一個point唔足夠證明呢個世界上冇鬼
邊個節目?想睇下
佢地會話鬼既存在係主觀,咩人睇咩野,你駁佢唔到
咁只係證明到有人冇陰陽眼係度9UP
證明唔到冇鬼
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞