其實要證實有無鬼好簡單,點解咁多年都做唔到?

259 回覆
1202 Like 34 Dislike
當你真係見過就會信
同班迷信撚講科學真係對牛彈琴
因為神棍唔會倒自己米
真係睇到既唔會話你知
我都試過....
同frd一齊見到 有個女人入lift
我地一入去入面冇人
個下見到個女人入lift係好真實既感覺
覺得佢係一個人黎
樓主邏輯:A,B,C,D,E口供不一 = 無鬼

一黎sample size極細,二黎冇考慮一切其他因素,如ABCDE說話既真偽,鬼眼如何運作等等
再者,要去“證實“一樣不存在實體既野本身已經不合乎邏輯
唔通我又可以同人講我條J識噴火,你唔信就唔該你證明俾我睇我條J唔識噴火,咁樣咪錯撚哂邏輯囉
因為根本就無
其實果d唔係鬼,係感官錯覺,或者幻覺
其實好多奇幻野一早有人踢爆左,甚至有大學教授研究分析過,證明係假嘅!

不過D迷信撚當睇唔到,過幾年又走出黎呃神騙鬼!仲夾硬話人地駁唔到科學解釋唔到!

好似百慕達三角咁,原來一開始有依個傳聞,已經有學者去蒐集證據,睇下船隻失事率係咪真係咁高,結果仲低過其他地區,有d傳聞甚至完全係假嘅!

不過唔夠有趣就冇人提,冇人記得,淨係記得呃人果part,仲攞黎拍電影,拍完一套又一套!
可見光都係電磁波一種,點解電磁波就人眼見唔到?

量子力學無講過超越光速,量子力學係專門研究超微細粒子既,例如假設有神之粒子存在。
笑死,根本樓主唔明啲迷信撚係精神病,比你做到都冇用,到時又話鬼移動得好快,唔係隻隻鬼都可以每個人睇到,又話每個人睇到嘅有唔同啊,曬尻氣。世界上最蠢就係同宗教撚,鬼神撚討論。只要佢地信,乜籍口都ff到,最叻就係你證唔證明到冇啊?我話我前世係耶蘇,只係冇曬記憶,你證明唔到我假,所以我係耶蘇
難唔代表做唔到,不過雙方付出個成本差太遠!

你話唔知邊度山旮旯地方既一間屋有鬼。

人地要拉大隊去觀察一頭半個月,又要接觸證人分析口供。又要查返舊記錄,係咪如你所講有死左邊個邊個⋯⋯

你就隨口噏個地方名作故仔。

到最後證明係假既,你又改個地方名再用同一個故仔周圍唱。

大佬!點夠你玩呀!仲要比迷信撚抽水話科學解釋唔到!
夾硬要用科學證實科學證實唔到既野,都幾戇鳩
有病就有病啦發達
試過 冇事
呃神騙鬼就有
其實呢個方法係有謬誤

你呢個方法,

如果你假定陰陽眼全部係假,當你真係用證詞不一致去證明佢地係9up,但絕對同鬼既存在係冇衝突同關連。

如果你假定有啲陰陽眼係真,咁亦間接承認咗有鬼既存在。

所以呢個方法望落係好make sense,其實係廢既
咁都有得兜
咁你睇睇自己銀行戶口幾錢
叫李生睇睇佢會唔會多左呀
證乜鬼明呀,如果呢個世界真係冇鬼,又點會有鬼呢個term?你估成個宇宙淨係得你人類玩哂咩?
陰陽眼咪同乜鳩動物傳心師一樣 信嗰個都on9
首先你係咪控制到
間房有幾多鬼先

嗱 而家女鬼A喺房玩緊水龍頭
其他八卦唔關事
唔可以飄入嚟
我哋做緊測試

可以話免費教育都幾失敗
留名睇陰陽眼人說個個睇既野都唔一樣,又俾佢兜到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞