香港外流球員討論區(8)

1001 回覆
16 Like 1 Dislike
國國呢?
next.... week...
改左時間

2018-08-26 - 19:35 - 中超 - 天津權健 vs 貴州恒豐
2018-08-24 - 19:35 - 中超 - 天津權健 vs 貴州恒豐
瑞士第四級 係咪仲同港甲同level
港超佢踢翼,都冇機會同中堅較量
手底入果球真係幾似
同埋d腳步好慢

閪仔都有能力踢中超
大炒哀兵
天津都係哀兵

Witsel 走,莫迪斯提又嗌走
上一場擊敗魯能後,外界傳聞會加大獎金力度

上一場比賽結束後,隊伍士氣高漲,獎金的情況我無法回答,我們保級任務還是相當艱鉅。如果我們能延續上一場的鬥志和拼搏精神,那麼我們明年還是會留在中超的舞台。

談到斯蒂夫的傷勢情況

他現在已經百分百恢復。
就係叫彼帥大炒哀兵
陳俊樂:我想登上更大的舞台

22歲的陳俊樂暫定只會踢R&F富力半季:「接下來會半季先幫富力踢港超,然後歸隊向廣州富力報到。我今次是簽中超合約,簽約幾年,但球會想我先在港超聯踢半季,然後等待新一季中超開鑼前歸隊集訓。」

樂仔不諱言,有香港球會找他過檔,但收到中超球會邀約之後便決定挑戰自己:「雖然留在香港感覺好像很穩陣,但既然有機會來到,我覺得需要嘗試,想登上更大的舞台挑戰自己。這些機會不是經常有,好驚會錯失良機,反正現在年輕兼且剛剛大學畢業,真的是無嘢可以輸。足球場上是有能者居之,自己的目標當然是想一直進步,爭取(中超)出場位置。」

中超球隊富力教練是一代名將史杜高域,他的教練團隊認可了陳俊樂的潛力而出手羅致,樂仔說這是自己夢寐以求的良機:「無論是配套完善的草地、強勁的外援隊友,可以效力高水平球隊一直是自己的夢想。既然別人認可我,一定要繼續努力踢出水準,證明自己的能力。阿爸阿媽都跟我講,這是一個大好良機去試,無論結果如何都不要怕輸。」亞運之後,樂仔將先返回港超聯球隊富力報到,看看主教練楊正光會否起用他在季初出場,還是先讓他調整休息在亞運後回氣。
樂仔同傑仔喺u23已經超班 但係同烏豬班人相比都低一班波
同時顯得樂仔腳下功夫都係粗糙
香港球員體能同身體對抗性亞洲嚟講勉強算係中規中矩,但係自細踢開鳩斬足球,傳控意識唔夠,對實力強啲嘅對手只能夠放長波同死球,而越南、泰國球員傳控嘅技術、意識都比香港球員好,對實力強嘅對手都可以造到生波上去
所以以前有人屌港隊唔踢控傳

其實都要球員踢到先得架
貴州練習相唔見法叔
睇個款有可能已被下放到預備組
又要等換代
不過依家班香港球員 傳又唔得 撞又唔得
爆又唔得 體能又唔得 有咩戰術岩打
期待Jonathan Cheung 大個
佢而家響英國讀書加踢波
張高翔?我覺得佢都幾難做到職業球員,需然佢波底好,球場視野闊,但太瘦體能麻麻。 佢本身大把野可以撈,唔洗咁克苦做職業球員啦。
其實我覺得佢好普通
明知 我們 隔著 個太空 仍然將 愛慕 天天 入進信封
抬頭望星空發夢 仍然自信 等到遠處 你為我寫 那一封
如果係, 都應該有份去天津
可能一隊同預備組分開練波?
去到預備組都冇得做隊長

不過其實上年搵佢做隊長又係估唔到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞