香港外流球員討論區(8)

1001 回覆
16 Like 1 Dislike
梅州雖然同香港有d距離, 但天氣差不多, 琴日香港落雨梅州都有, 所以冇得踩場
刷一刷cv 係亞州都有工開
起碼佢會嘗試去斟呢啲可有eligibility 去代表香港嘅球員。呢樣野都唔知足總有冇做過

同埋Gary white 應該可以加快tsun踢港隊
應該係有資格以本地球員身份踢聯賽既球員
個陣傑志一連向好多有本地球員資格但未必有passport既球員出手, up得出名好多都有, 記得5-6年前fm有個澳洲鬼有本地球員資格傑志都有搵, 人地唔肯黎
我揾到同埋有人報過料上嚟嗰啲都加曬入google sheet資料庫度
但算唔算香港球員同算唔算外流就自行斟酌啦
南華都有搵過, sean就係最成功一個, 之後再搵冇踢本地波好耐既羅素, 勇神年代再搵秘魯籍有香港血統既球員, 不過原來冇資格做本地球員

其實好多個fm都有資料, scout都慳返
其實真係大排血統兵,有冇資格代表又系一件事
對個安祖斯有d興趣
Fm必簽既藤井亮其實係咪冇機會踢港隊
FAKE NEWS聰講左佢都好耐
安祖斯原國籍有丹麥, 應該唔肯放棄
我諗白生教台灣果陣應該都有APPROACH過佢
瑞典第3級, 應該業餘
應該未住滿7年就走咗 除非父母是但一個有特區護照就得 但99.99%無
丹麥可以雙重國籍
台灣可以雙重國籍, 應該唔洗放棄都踢得台灣?
香港唔得?
次序問題
你可以先有香港再有丹麥
但係有丹麥再拎香港就要放棄左丹麥先
支國唔比
特衰係支國護照
所以佢放棄左點入返又係一件事
據聞個入籍考試係難度本地人都唔識
丹麥瑞士呢d天堂國都係咁
On December 18, 2014, Parliament passed a bill to allow Danish citizens to become foreign nationals without losing their Danish citizenship, and to allow foreign nationals to acquire Danish citizenship without renouncing their prior citizenship. A provision in the bill also allows former Danish nationals who lost their citizenship as a result of accepting another to reobtain Danish citizenship. This provision expires in 2020.

可以攞返 但2020年之後係點無人知
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞