香港外流球員討論區(8)

1001 回覆
16 Like 1 Dislike
尋日見咗,相信問題已解決。
大家冷靜啲,信Joel!!!
驚罰錢
唔需要信我,相信民眾既智慧
果然係有莫大嘅冤情
竟然冇新聞報過當中有咩事
尋日佢哋會面完都冇消息。
我國事件,部分球圈人士都質素生果。
質疑掛
卓耀國 Tommy Chuck
6 分鐘 ·
鑒於昨日有報導指卓耀國轉會瑞士球會基亞索觸礁,現作出澄清。

卓耀國早前與基亞索簽署的合約至今仍然生效。現在仍在等待瑞士相關政府部門批出簽證。期間基亞索與卓耀國本人一直保持良好溝通。

在國際轉會紙一事,基亞索早前已向香港足總一方索取國際轉會紙,惟一直未有回應。今早再向香港足總查詢,相關職員友善回應指已就基亞索的要求向卓耀國的前屬球會索取國際轉會紙,惟以今仍未得到回應。
Yes,心急打錯字。
喂mk聰比啲骨氣
記得唔好轉個ac就返入黎wor
dont make famous ppl stupid
佢啲打字風格太容易認,想扮睇唔到都唔得
我同祖祖好熟 咩野都知
有無互插屎眼先
你個腦成日諗埋晒呢啲野
收到風Bigmac同佢老死羅曉聰有
你收錯風啦
ok
Fai Fai‎ to 香港本地足球專區
9 mins
耐人尋味系列之: 輪到卓耀國搞邊科?
話說阿國已經簽咗瑞士球會索基亞,但是遲遲未見佢為該球隊上陣,昨日就有報章報導話佢去瑞士落班嘅事已經觸礁!
然後卓耀國就係自己嘅官方page澄清[卓耀國同索基亞簽署合約仍然生效,現在只係等瑞士相關部門批出簽證,同時矛頭直指,索基亞要求向卓耀國前屬球會(即係標準流浪)索取國際轉會紙,但仍未得到回應!

今日流浪總監李輝立透過電話回覆faifai:
標準流浪球會,截至今日為止,從未收過任何海外球會或足總要求,就卓耀國索取國際轉會紙!流浪方面嘅取態就係,歡迎任何球會向球員作出轉會要求,並不會加以阻撓,的而且確,至今為止,並沒有任何海外球會提出就卓耀國轉會要求!

而根據國際足協規定,假如新球會要向原屬球會作出該球員轉會要求,一般會向國際足協要求索取原屬球會的國際轉會紙,除非原屬球會有合理原因拒絕提供轉會紙,包括原屬球員欠薪,紀律欠佳,甚至乎總總違約嘅行為,否則14日內如果原屬球會沒有合理原因而沒有回復國際足協,新球會可以直接作轉會手續!

總結三方面:
1有傳媒話卓耀國已經轉會唔成
2阿國方面就話係,前球會同足總阻住佢攞國際轉會紙至轉唔到會!
3原屬球會流浪就話一路都冇收到海外方面嘅轉會要求!

當然我哋會密切留意事態發展,欲知後事如何,當然要留意下回分解,而到底誰是誰非,各位金田一,請自行判斷!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞