香港外流球員討論區(8)

1001 回覆
16 Like 1 Dislike
貴州會俾解約金
攞多年高薪再退休
咩錢都搵夠啦
番香港踢,俾得幾多佢?十分一都唔知有無
十分一都無又誇張左
又有機會

2018-09-05 - HKT02:45 - 英錦標 - 牛津聯 vs 富咸U21
EFL Trophy開始分組賽,起碼有3埸打下
原來范雲龍要停賽
希望法佬下場有得踢
俾個後備佢坐下
生草以為印尼係香港可以比佢扭屎忽花啊
大家有無追13哥啲po?
辛祖話要搵老闆申冤,唔肯練波
Po上黎, del左acc睇唔到
Momay Momay Chan
6 hrs
辛祖今日繼續罷操,但有喺健身房自練,佢唔肯透露事件原因,佢話「我不敢說,我只是問他們有沒有(管理)尋找問題,要找解決方案來解決。我不想談論它(工資),我不希望在我捍衛的球隊上惹麻煩。」

「我也很傷心。他們似乎並不關心問題。沒有(管理層)聯繫我回去接受訓練。

我期待著練習。但是他們沒有。我沒有別的了。

這是我遇到的最可怕的其中一件事。」
https://www.indopos.co.id/read/2018/09/03/148873/sandro-tak-punya-mobil-saya-seperti-terjebak-di-rumah

Momay Momay Chan
48 mins
辛祖:我要見老闆,見唔到唔會練波。
https://www.bola.com/indonesia/read/3635585/pelatih-psm-bakal-beri-sanksi-kepada-sandro
冇居住證可唔可以有工作證?如果辛祖冇工作證佢唔操你又吹佢唔脹
另外早幾日13哥報料
望加錫個教練班球員有糧出,但有6場波嘅承諾獎金仲未到球員手

呢間會都真係怪怪哋
撐辛祖了
如果辛祖所講球會唔出機票俾佢去新加坡申請visa, 辛祖都有道理唔自己飛過去,不過就lose lose situation
其實佢返咗印尼、同埋有證未都一頭霧水
但啲語氣似係可以復操,但覺得含冤所以唔肯操

要google translate下啲新聞先
做乜今年外流果班全部都搞到一鑊粥咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞