[一月新番] Chaos;Child 混沌之子 討論區

416 回覆
3 Like 1 Dislike
以前玩過chaos;head 原作
除左人設同歌唔差外真係覺得好普通

S;G太神以致之後既ADV系列作都超越唔到
所以志倉仲一直食緊S;G 條水

Sg呢d科幻野係咩人都岩睇
又有煽情位

石頭門根本過譽,GAME黎講呢套好玩D

D節奏快過前3作好多
亦都真係好做到追查獵奇殺人事件果種壓迫感
由開GAME 到破normal end都冇氣抖

YES,舉個例推薦人睇石頭門通常要叫人捱左前半就好睇
呢套做得靚靚仔仔既話根本唔需要叫人捱,比第1集佢睇就自動波睇埋2345集

c;c主線係幾緊湊
可惜支線真係弱
四條線係得乃乃係掂

D節奏快過前3作好多

呢套做得靚靚仔仔既話根本唔需要叫人捱,比第1集佢睇就自動波睇埋2345集

c;c主線係幾緊湊
可惜支線真係弱
四條線係得乃乃係掂

依家第一集我都睇得幾過癮

依家第一集我都睇得幾過癮

拓爺有得出
咁不如香月華線收工算啦
その目だれの目?
以前玩過chaos;head 原作
除左人設同歌唔差外真係覺得好普通

S;G太神以致之後既ADV系列作都超越唔到
所以志倉仲一直食緊S;G 條水

Sg呢d科幻野係咩人都岩睇
又有煽情位

石頭門根本過譽,GAME黎講呢套好玩D

D節奏快過前3作好多

我又唔覺 sg開頭難頂
一來最大爆點一開始就舖左出嚟
二來凶真中二病都為前半帶到 d笑點
其實第0話有咩用
其實第0話有咩用

我都唔明
又唔係充足經費
本來仲以為第一集一粒鐘可以講多D野
而家好似浪費左咁
其實第0話有咩用

我都唔明
又唔係充足經費
而家好似浪費左咁

有幾多人真係有接觸過chaos;head
所以比人溫故知新雖然睇完第0話好多人都1999

最緊要比人知cc個男主係個西條廚
其實第0話有咩用

我都唔明
又唔係充足經費
而家好似浪費左咁

有幾多人真係有接觸過chaos;head
所以比人溫故知新雖然睇完第0話好多人都1999

最緊要比人知cc個男主係個西條廚

我冇睇過c;h
睇左第0話仲係199
btw 仆街銀鏈係咪唔識畫男人
好多幀都畫到男主頭細身肥做乜9

不知幾撚大隻

不知幾撚大隻

D女角又冇問題wor
銀鏈以後剩係接百合算啦

不知幾撚大隻

D女角又冇問題wor
銀鏈以後剩係接百合番算啦

我冇睇過c;h
睇左第0話仲係199

有久違ge宮崎羽衣

乜都冇所謂啦
見到ch個女護士 心都寒一寒
以後食飯都淨係用筷子
第一集已經唔明係咪正常 唔知講咩
利申冇睇上一套,係咪要睇番先明?
第一集睇左兩次
第一集已經唔明係咪正常 唔知講咩
利申冇睇上一套,係咪要睇番先明?

好難會睇得明
你真係想明
要搵番C;H NOAH來玩 好似有ANDROID版做過漢化
(無印C;H 完成度係現有4作中最差 咪撚玩)

C;H 動畫就算啦 越睇越1999
另外 聲優功力 拓爺係最好果個 沒有之一
其實唔理C;H個part
C;C第一集我覺得okay呀
利申:未玩過原作
係咪要睇左CH先?
係咪要睇左CH先?

c;h 動畫唔好晒時間睇啦

1. 動畫真係垃圾來
2. 唔影響主線
GAME入面係有D彩蛋
唔知GAME 斬到咁有冇
3.同C;H 最有關得香月華線
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞