新手飼主必讀,關於旺角寵物店賺錢大法

226 回覆
410 Like 1 Dislike
之前有個救狗既狗場有兼賣副產品幫補開支
上過電視架
有冇人有印象
八哥好唔好養?

八哥係扁鼻狗,天生氣管麻麻,訓覺時會有鼻鼾,同埋皮膚都好易有問題。佢地臉上嘅皺紋要每日清潔,另外有人覺得佢地體味大,不過呢樣就視乎屋企清潔所以每隻唔同。教定點如廁都可能要花時間,兩星期至幾個月不等。除此之外,佢地一般都開朗活潑,好親人,超級為食,好可愛

好唔好養要睇你有幾中意佢,我就覺得自己嗰隻好好養
我無追曬po 可能問咗條重覆嘅問題
我想問啲貓狗賣唔出會去咗邊?

要睇咩寵物店
最基本就係轉鋪先
將d貓狗轉去其他分店睇下sell唔sell到
再sell唔到就返去佢地所謂既「行家」到
見過有d 靚既賣唔岀店員會自己買返去自己養
或者間店自留黎配種
其他就賣返俾狗場或者去繁殖場
有d寵物店直接係狗場攞狗 簽左約 熟左
好似係可以退返賣唔岀既狗 直接換隻新既幼犬俾佢地
之前電視睇過,其實啲證書都係流,所以都唔知點分。
點逼d動物扑野?

有啲係靠食藥發情

要睇咩寵物店
最基本就係轉鋪先
或者間店自留黎配種

其中一招係同其他店扮無關係,例如寫住「X匯」既店,你會發現去其他店又會見到狗價錢既牌都係寫住「星x」。如果你問佢兩間有無分別,佢地會話無,但其實佢地賣既狗會換來換去。

要睇咩寵物店
最基本就係轉鋪先
或者間店自留黎配種

其中一招係同其他店扮無關係,例如寫住「X匯」既店,你會發現去其他店又會見到狗價錢既牌都係寫住「星x」。如果你問佢兩間有無分別,佢地會話無,但其實佢地賣既狗會換來換去。

其實係近排係寵物店見到隻貓 同我死咗個隻勁似
萬幾蚊
好擔心佢之後會唔會俾人強逼瘋狂繁殖 佢係貓女嚟
其實個籠有咩用? 我見好似個個都有咁
我隻狗執返黎養左半年都冇用籠
過兩日就可以接我隻哥基女返屋企
兩個月大左右 有咩要注意?
最好留聯絡方法比我 有唔識可以即刻問
thanks
隻貓女隔兩個星期就叫一次春 但又味排到絕育車 夜晚瘋狂叫 可以點做

之前食左幾年呢個牌子
但上網睇好似唔好

跟住上網睇左陣轉左呢隻
請問呢隻ok?

主人之前有病 醫生叫食Royal canin 病好都叫以後食 係咪老點? 隻糧係係診所買

之前食左幾年呢個牌子
但上網睇好似唔好

跟住上網睇左陣轉左呢隻
請問呢隻ok?

主人之前有病 醫生叫食Royal canin 病好都叫以後食 係咪老點? 隻糧係係診所買

Royal Canin 麻麻 味精糧
但間間獸醫診所都會有Rc或者Hills
一黎有俾唔少贊助
二黎好呢2隻多處方糧
所以其實係硬食
巴打隻狗咩病
可以上網揾揾有冇其他糧岩食
http://www.petsorder.com.hk/products/made-in-new-zealand-froest-grain-free-dog-classic-formula-4lb-15lb

呢隻狗糧比2個月大既狗仔食好唔好 ?

我依家比緊taste of the wild白色
利申:新手
重推
想買隻柴幼犬
救命,屋企人喺勝利道買左隻8哥bb,新手,有咩要留意同買
唔係 我買佢呢款 乾糧
巴打重響唔響度?
我想買隻八哥bb
想問下有無信得過嘅狗場或者寵物店?

我廿年前響旺角買過隻八哥番到去一星期就仙遊左,好大童年陰影...
宜家唔敢亂買狗

(老婆好堅持要由細養隻八哥養到大,但好難有八哥bb可以領養,否則我都想領養)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞