新手飼主必讀,關於旺角寵物店賺錢大法

226 回覆
410 Like 1 Dislike
推,巴打好有心
利申自己好鐘意寵物,但大廈唔比養,所以
之前去流浮山做左兩年狗場義工救流浪貓狗
Push
點逼d動物扑野?
樓主
太子道近勝利道開左兩間賣柴犬既,又話拎左證書之類,信得過嗎

我覺得睇眼緣,你決心愛佢就可以。如果係怕隻狗死,咁你放心,好少會死。但腸胃問題、飲食習慣,寵物店買既一定唔會好,你要自己養時再調校,逐漸幫返狗仔建立良好生活。

正如我呢個post所講,所有設備一定唔可以係寵物店買,呢個一定係底線,寵物店所有野都係昆尻你水的。
你乜都用淘寶去比香港仲有生意做?

係無得做架啦, 話d 野賣得貴就拉去鋪租
一個循環黎既, 咪唯有唔買等租金回落, 又睇下d 野會唔會平d 囉
巴打知唔知花地灣係邊?寵物店賣狗先係最搵到錢
果啲乜證書係用黎打飛機 你求其囉一隻狗媽同班狗bb去都搞到張證
利申做過幾年寵物店同翻過鬼國入貨
推,寵物店我屌你老母

最好d 寵物店執柒晒佢
淘寶賣嘅飲水器$28, 廁所$68
香港賣$100, $198, 一模一樣
利申:貓糧,砂,藥水一定響香港買

設備就淘寶買

d 貓傢俬好大碌果d

貓糧砂藥水都會係香港買x2
長期置頂
如果買貓用品巴打有冇推薦邊間淘店 想買個貓砂屋唔知咩牌子好

最好d 寵物店執柒晒佢

agger
正評
所有強迫動物交配嘅人希望佢地死全家

個價差唔遠就話香港睇完實物買
依家係差好撚遠
未聽過呢個point
Thanks
推比更多人知
幫推
搭單問 如果一包15kg嘅狗糧 我喺寵物店買四百幾蚊 我有冇俾人老點? 因為自己係新手
一直都好想養狗仔 但知道寵物店大多都又唔人道 又貴 所以想去領養 不過我自己又好想養狗bb 由佢幾個月大一路睇住佢成長 但領養好多都係成年狗 想問有冇咩途徑可以領養到bb細狗架

我見hkdr有時會收到/救到被遺棄既狗bb 你可以去佢fb睇下 唐狗bb好可愛
留名
寵物店大多都好仆街
尤其旺角個d
食水好深
身邊有朋友做寵物店/寵物批發
為求賣到隻狗乜都可以作得岀
巴打知唔知花地灣係邊?寵物店賣狗先係最搵到錢
果啲乜證書係用黎打飛機 你求其囉一隻狗媽同班狗bb去都搞到張證
利申做過幾年寵物店同翻過鬼國入貨

聽講岀世紙都係假?
有d係大陸買隻狗返黎揾熟既獸醫診所做
你鍾意一胎幾隻就幾隻

有聽朋友講過 但心諗岀世紙有埋狗媽媽d資料
有晶片no. 年齡 個d
係咪都假?其求揾隻狗媽媽d資料填落去就係?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞