新手飼主必讀,關於旺角寵物店賺錢大法

226 回覆
410 Like 1 Dislike
屌,我之前係間寵物店到做過半年..個老闆娘有養一對異短同矮腳之後將二隻瘋狂交配賣比d客tim...一胎4-5隻..佢標價一隻6800-9800 反而係狗場入貨個d賣唔出...最後平價賣晒佢..屎納沙/貴婦全部1500-2000就賣鬼晒佢就算...明明一開波標價都4000-6000
同埋d狗仔真係好易玩完...做左半年到間野入左4-5隻狗bb..死剩一隻..其他全部挨唔到一個月就玩完...好多時買返黎已經聽到d狗仔狂咳又成..睇完醫生都冇用...

人人應該睇
留名
即刻幫推 樓主好波

會唔會對雞敏感?
我識好幾隻狗都係對雞敏感
食完成身會生一粒粒 都係生瘡咁款

佢細個都係食開orijen puppy糧,嗰陣又無呢個問題喎

之前睇過醫生。話有啲真菌喺皮膚,食過藥但未根治,所以先會開始煮鮮食等佢身體好啲。已經俾埋魚油佢食都係咁

加油呀巴打
真菌係難搞d
尤其好易復發
要注意屋企清潔
呢排潮濕可以開一開抽濕機
除左食藥有冇試過藥浴
魚油好似係for美毛多d
皮膚既話可以試下椰子油

絲打多謝你
每日都有俾魚油同椰子油架啦,不過藥浴就無試過,唔想用咁多藥,同埋佢又唔算好嚴重

我都諗係咪濕返啲佢就嚟料 呢兩日有開抽濕,希望有幫助啦
巴打,呢隻糧你覺得點?

留名

佢細個都係食開orijen puppy糧,嗰陣又無呢個問題喎

之前睇過醫生。話有啲真菌喺皮膚,食過藥但未根治,所以先會開始煮鮮食等佢身體好啲。已經俾埋魚油佢食都係咁

加油呀巴打
真菌係難搞d
尤其好易復發
要注意屋企清潔
除左食藥有冇試過藥浴
皮膚既話可以試下椰子油

絲打多謝你
每日都有俾魚油同椰子油架啦,不過藥浴就無試過,唔想用咁多藥,同埋佢又唔算好嚴重

真菌行內有個祕方 不過對隻狗個腎會不好大影響

加油呀巴打
真菌係難搞d
尤其好易復發
要注意屋企清潔
除左食藥有冇試過藥浴
皮膚既話可以試下椰子油

絲打多謝你

真菌行內有個祕方 不過對隻狗個腎會有好大影響

絲打多謝你

More

絲打多謝你

硫磺水浸浴?
聽過有呢個偏方
岩岩諗起三條毛
應該都用得
可以問問醫生
巴打,呢隻糧你覺得點?

我隻狗有食過呢隻
全魚配方 低敏
身邊好多朋友d狗對雞敏感都食呢隻
呢隻糧幾好 如果隻狗肯食就好
長期食都冇乜問題 算好糧黎
但因為佢全魚 唔夠一般有肉既糧香
所以有d狗會唔鍾意 我隻狗食左一星期就唔食了
佢好似有試食包裝 可以俾狗仔試試岩唔岩
巴打,呢隻糧你覺得點?

我隻狗有食過呢隻
全魚配方 低敏

Orijen都有款係6種魚,會唔會香啲肯食?我嗰隻乜糧都食

硫磺水浸浴?
聽過有呢個偏方
岩岩諗起三條毛
應該都用得
可以問問醫生

佢又未至於嚴重到要用三條毛嘅我諗 依家背脊有兩小撻,手指甲咁大,都復原緊

好多謝絲打你
巴打,呢隻糧你覺得點?

我隻狗有食過呢隻
全魚配方 低敏

乜糧都食就唔怕了
我隻狗食開Orijen 雞肉個隻
好香 我成日都索佢d糧
魚個隻未試過 Orijen 太好賣
所以係冇試食裝 可能要問問有冇識既狗友有食開可以攞d俾你試下

我隻狗有食過呢隻
全魚配方 低敏

乜糧都食就唔怕了
好香 我成日都索佢d糧
所以係冇試食裝 可能要問問有冇識既狗友有食開可以攞d俾你試下

我嗰隻有食過6種魚,不過呢款有canola oil我唔中意,之後轉返雞肉 之前試食過 Tundra嗰隻佢勁中意食,不過太貴

乜糧都食就唔怕了
好香 我成日都索佢d糧

我嗰隻有食過6種魚,不過呢款有canola oil我唔中意,之後轉返雞肉 之前試食過 Tundra嗰隻佢勁中意食,不過太貴

你個隻Tundra係咪係外國訂返黎?
香港代理好似冇做過呢隻?
咁耐以黎都冇見過
簡單來講,如果單靠賣寵物,寵物店只係足夠交付租金,佢地既利潤更多時係由副產品度黎。所以與其叫人唔好買寵物,都不如叫人唔好買副產品。咁樣作為打擊寵物店既利潤更加有效。

我所知既好似同你有d相反
有朋友做寵物用品批發
例如佢間鋪入左貨
佢每個月要交一定既數
如果唔係之後就好難攞到代理d貨
而賣狗既利潤高好多
我fd直接形容為暴利
係本地狗場攞既幼犬 就翻2-3倍
台灣黎既就賣3-4倍
有d更加會係大陸d花鳥市場運黎香港
扮台灣入口 個d直接係後面加多個0
所以好多寵物店d貨唔夠數
就自己做條數岀黎 用賣狗個利潤去com數
當然賣狗都有風險 冇人買就霸左個位
仲要貼糧呢d基本開銷 所以買唔岀就會俾「行家」
行家係指咩 大家心照
同埋有冇人發現
寵物店入面既狗仔
7成都係仔

我早兩頭有講一間寵物店,佢十幾年黎都冇賣過貓狗,但都keep住由百幾呎細舖,變到500呎,再到近幾年兩層高
我以前都係打過佢工幾年,佢話賣狗係賺得最少喎
Pish
我養阿拉斯加,初初買反黎真係中晒你所講既野,最後識到養狗既鄰居先慢慢了解,而我而家餵緊依隻,900幾12kg,一個月食兩包幾..想問下依隻糧既評分如何同埋諗住食完今包就轉Blackhawk,因為價錢都相對平少少!巴打有咩意見呢
我養阿拉斯加,初初買反黎真係中晒你所講既野,最後識到養狗既鄰居先慢慢了解,而我而家餵緊依隻,900幾12kg,一個月食兩包幾..想問下依隻糧既評分如何同埋諗住食完今包就轉Blackhawk,因為價錢都相對平少少!巴打有咩意見呢

呢隻好糧黎
blackhawk就唔知lu
隻斯加有冇相睇下

硫磺水浸浴?
聽過有呢個偏方
岩岩諗起三條毛
應該都用得
可以問問醫生

佢又未至於嚴重到要用三條毛嘅我諗 依家背脊有兩小撻,手指甲咁大,都復原緊

好多謝絲打你

聽講用蘋果醋開水抹身對皮膚好

乜糧都食就唔怕了
好香 我成日都索佢d糧

你個隻Tundra係咪係外國訂返黎?
香港代理好似冇做過呢隻?
咁耐以黎都冇見過

唔係呀,香港攞架包原裝試食,代理有入呢款,HKTV mall都有賣呀。

硫磺水浸浴?
聽過有呢個偏方
岩岩諗起三條毛
應該都用得
可以問問醫生

好多謝絲打你

聽講用蘋果醋開水抹身對皮膚好

我試下先,唔該絲打
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞