新手飼主必讀,關於旺角寵物店賺錢大法

226 回覆
410 Like 1 Dislike
由細到大都好鍾意狗 但公屋仔
雖然唔關事 但想問下貓使唔使唧肛門腺

據我所知,好少飼主知道要咁做,如果你上網查,無論貓狗都有人建議你咁做。但我隻貓今年七歲了,我無咁做都無見佢有事。但如果你真係咁擔心佢發炎,你可以咁做。我諗主要係擔心自己手勢唔好。
留名
床同衫仔一定夜晚去朗豪坊對面啲車仔買 淘寶實體店 價錢好似同上網差唔多
雖然唔關事 但想問下貓使唔使唧肛門腺

據我所知,好少飼主知道要咁做,如果你上網查,無論貓狗都有人建議你咁做。但我隻貓今年七歲了,我無咁做都無見佢有事。但如果你真係咁擔心佢發炎,你可以咁做。我諗主要係擔心自己手勢唔好。

我就係驚佢發炎同自己手勢唔好 雖然手勢可以練 但3隻主人會抓死我
床同衫仔一定夜晚去朗豪坊對面啲車仔買 淘寶實體店 價錢好似同上網差唔多

認同。
新手準備領養狗 想問淘寶有冇邊間推介買欄等等 好多花款唔知點選擇
新手準備領養狗 想問淘寶有冇邊間推介買欄等等 好多花款唔知點選擇

淘寶店的話有一間叫「道格隊長寵物用品之家」,我覺得物品質量不錯,亦有買過尿布。如果問品牌,iris 較常見,可以打「iris 圍欄」再search,好多香港寵物店都有出售呢個牌子用品。

其實糧同貓砂之類呢啲上網訂都女多選擇..價錢平好多又送貨,又可以幫下啲良心網店
當貓狗既生命變成商品
領養一定最好
但對外型有要求就好難領養
利申等人領養
一句講曬 都係租金問題姐 唔mark up咁多點圍皮?
不過香港真係好又垃圾breeder
完全唔理狗隻狀態亂咁繁殖
繁殖方面日本台灣 甚至大陸都做得好過香港好多好多
只怪太多無品無學歷既人做呢行
其實呢個行業可以好專業好有良心架
有d人話直接同bleeder(唔知傻咪咁串)買好d
我睇過價錢平好多
d人話佢地對寵物好d
係咪真?
有d人話直接同bleeder(唔知傻咪咁串)買好d
我睇過價錢平好多
d人話佢地對寵物好d
係咪真?

坦白講,我呢度討論既係旺角寵物店,而唔係賣比賽寵物既繁殖者。個d寵物係講緊一定有出世紙,幾萬蚊一隻。譬如說「木星貓舍」、「生命樹」個d。

旺角寵物店根本唔係同一層次既事,雖然呢d店既寵物好多貼住張野寫住「日本冠軍」之類既徽章,但呢d全部都係吹水,只係呃尻人既銷售手法。簡單黎講,無出世紙咩都假。
Pish
個陣細個,咩都唔識,去左荃灣寵物店買左隻poodle
佢又係教我一日喂兩餐,個時隻狗得三個月
第一次睇醫生話佢太瘦 仲話食兩餐太少
從此我就再係寵物店買狗
聽講佢地喂咁少係唔想隻狗大隻,又可以當細種咁賣貴啲,但令隻狗無營養
所以基本上絕大部分寵物店都無良心
個陣細個,咩都唔識,去左荃灣寵物店買左隻poodle
佢又係教我一日喂兩餐,個時隻狗得三個月
第一次睇醫生話佢太瘦 仲話食兩餐太少
從此我就再係寵物店買狗
聽講佢地喂咁少係唔想隻狗大隻,又可以當細種咁賣貴啲,但令隻狗無營養
所以基本上絕大部分寵物店都無良心

無錯,基本上寵物店售貨員講野靠自信,新手飼主又唔識,佢對咩你都唯有信,點知新手學Q錯晒。
佢講咩你唯有信

淘寶店的話有一間叫「道格隊長寵物用品之家」,我覺得物品質量不錯,亦有買過尿布。如果問品牌,iris 較常見,可以打「iris 圍欄」再search,好多香港寵物店都有出售呢個牌子用品。

呢家我都有買過,啲野唔錯,我係買iris牌子野。

比佢地玩嘅玩具淘唔淘得過 怕用料好差

btw唔該巴打 我會睇下

比佢地玩嘅玩具淘唔淘得過 怕用料好差

btw唔該巴打 我會睇下

俾狗咬既布公仔要留意車線。淘寶有多平公仔都車得唔緊,有易令狗狗成口毛。只係勝在夠平,玩爛左都可以換。但就唔好放係度任佢咬,否則好易令佢食到毛。

膠玩具買有牌子既就無問題。

貓玩具我買過都無咩問題。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞