新手飼主必讀,關於旺角寵物店賺錢大法

226 回覆
410 Like 1 Dislike
食物同藥物晌香港買有保證D
其他用品玩具同一質素
香港寵物店可以貴淘寶幾倍
唔係急用都係上網買算

Yes
食物 藥物 貓砂上網店訂仲抵 包埋送貨

其他用品 e.g 籠呀 碗呀 玩具個d就淘

呢家我都有買過,啲野唔錯,我係買iris牌子野。

比佢地玩嘅玩具淘唔淘得過 怕用料好差

btw唔該巴打 我會睇下

俾狗咬既布公仔要留意車線。淘寶有多平公仔都車得唔緊,有易令狗狗成口毛。只係勝在夠平,玩爛左都可以換。但就唔好放係度任佢咬,否則好易令佢食到毛。

膠玩具買有牌子既就無問題。

貓玩具我買過都無咩問題。

明白 有冇咩其他要留意 好快就接佢翻黎
如果主人幾個月黎都唔嘔毛係咪有問題?吐毛膏佢唔肯食 另外自從之前離開香港一排主人開始奶走哂自己啲肚毛,即使我依家日日喺佢身邊都照奶,奶到依家腳毛都開始禿,我可以點做 唔該巴打

暫時未發現平過淘寶

淘寶多唔多假野?

糧我唔會淘寶買。你可以選擇亞馬遜由美國訂返黎,但要一個月。我而家就去吉之家買,好既糧只有代理有賣。

淘寶買欄、籠、玩具、飲水器、餵食器都可以。一定平過街買。

吉之家個死肥婆好黑人憎
如果主人幾個月黎都唔嘔毛係咪有問題?吐毛膏佢唔肯食 另外自從之前離開香港一排主人開始奶走哂自己啲肚毛,即使我依家日日喺佢身邊都照奶,奶到依家腳毛都開始禿,我可以點做 唔該巴打

第一、佢幾大?
第二、你要知道吐毛係咩樣先,吐毛唔一定有毛團,有時係吐出水夾雜毛髮都計。
第三、你可以拇指同中指打開佢個嘴,將吐毛膏抹係佢條脷。
第四、貓咪有壓力就會有異常狀況,你屋企有無俾貓企係高地既貓架?貓有時要有高既地方俾佢走,佢先可以減少壓力(高至你半身高d甚至更高為佳)。你多d同佢玩,俾貓抓板佢減壓,再加上有高地,睇下佢會唔會可以減少呢d情況。

淘寶多唔多假野?

糧我唔會淘寶買。你可以選擇亞馬遜由美國訂返黎,但要一個月。我而家就去吉之家買,好既糧只有代理有賣。

淘寶買欄、籠、玩具、飲水器、餵食器都可以。一定平過街買。

吉之家個死肥婆好黑人憎

我知邊個,但我通常唔會同佢講野。佢有咩得罪你?

比佢地玩嘅玩具淘唔淘得過 怕用料好差

btw唔該巴打 我會睇下

俾狗咬既布公仔要留意車線。淘寶有多平公仔都車得唔緊,有易令狗狗成口毛。只係勝在夠平,玩爛左都可以換。但就唔好放係度任佢咬,否則好易令佢食到毛。

膠玩具買有牌子既就無問題。

貓玩具我買過都無咩問題。

明白 有冇咩其他要留意 好快就接佢翻黎

上網睇下外國YouTube,飼主更需要修煉。

第一、佢幾大?
第二、你要知道吐毛係咩樣先,吐毛唔一定有毛團,有時係吐出水夾雜毛髮都計。
第四、貓咪有壓力就會有異常狀況,你屋企有無俾貓企係高地既貓架?貓有時要有高既地方俾佢走,佢先可以減少壓力(高至你半身高d甚至更高為佳)。你多d同佢玩,俾貓抓板佢減壓,再加上有高地,睇下佢會唔會可以減少呢d情況。

我餵吐毛膏係抹係佢lam 到既身上eg 左右腰位,貓有潔癖會lam 乾淨哂佢

第一、佢幾大?

1歲
啲水係咪無色嘅?
每次佢有壓力(陌生人到訪)都會跳上熱水爐頂,但又喺其他地訪整台比佢

第一、佢幾大?

我餵吐毛膏係抹係佢lam 到既身上eg 左右腰位,貓有潔癖會lam 乾淨哂佢

除左AMAZON之外,有冇D信得過既香港網買貓糧/貓用品信得過?
一直都好想養狗仔 但知道寵物店大多都又唔人道 又貴 所以想去領養 不過我自己又好想養狗bb 由佢幾個月大一路睇住佢成長 但領養好多都係成年狗 想問有冇咩途徑可以領養到bb細狗架

第一、佢幾大?

可以買啲吐毛零食比佢地試下
想問下有無比貓食嘅雞乾牌子推介
同埋屋企有四隻主子,之前比人虐待過
而家一有人嚟我屋企就嚇到全身震哂又喱埋
有無咩方法可以令到佢地無咁驚
想佢地擺脫童年陰影

屋企有兩隻公屋吠被遺棄既狗
啲比佢地咬既膠玩具會買日本野
衫同床都買淘寶
暫時好似都冇乜問題
究竟點先可以停止。。。好撚慘
好多年前係旺角寵物店買左隻倉鼠 養左半年度就死左
明明好悉心照顧
新手準備養貓
第一次養唔係好知有啲咩必需品要買
樓主有啲咩建議
寵物店亦都開左張清單俾我
上網揾過好似已經係最平個價
另外,樓主介唔介意tg交流下
我好問題想請教 又唔知問邊個好
問番寵物店又驚佢點我

第一、佢幾大?

1歲
啲水係咪無色嘅?
每次佢有壓力(陌生人到訪)都會跳上熱水爐頂,但又喺其他地訪整台比佢

淺奶白,有時淡黃。唔一定係一舊毛咁出黎。
一直都好想養狗仔 但知道寵物店大多都又唔人道 又貴 所以想去領養 不過我自己又好想養狗bb 由佢幾個月大一路睇住佢成長 但領養好多都係成年狗 想問有冇咩途徑可以領養到bb細狗架

其實好難,因為幼犬所謂領養,都係向個體賣家「領養」,你俾一筆少量金額,買人地隻bb。要留意賣家唔知會唔會做齊針。

Btw,俾多少少資訊你。網上領養幼犬要小心騙案。有人會叫你先入錢,之後由外國空郵幼犬俾你,跟住又扮好心話希望為幼犬搵好主人,bla bla bla,你俾完錢佢就失蹤,因為跨國犯罪,你好難告到佢。呢種手法已經呃過好多人,大家領養一定要小心。
大家有冇網店介紹?貓糧砂
除左AMAZON之外,有冇D信得過既香港網買貓糧/貓用品信得過?

Sorry,幫唔到你,呢方面我都係街買。
太子道近勝利道開左兩間賣柴犬既,又話拎左證書之類,信得過嗎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞