犯罪心理學/反社會人格: 你同殺人犯有咩唔同

286 回覆
478 Like 10 Dislike
develop biological based diagnostic tool
先係出路
呢個post好多自以為psychopath/sociopath ge中二病毒撚
先天的犯罪比人推翻左啦
LM
老實講
通常呢啲咁有條理講出自己有咩問題嘅
都係FF自己有人格分裂或者反社會人格之類
真係有問題嗰啲人通常覺得自己好正常
要出咗大件事俾人踢去睇精神科先發現有問題
你見佢對啲人建議佢睇醫生推三推四
其實就係怕醫生講佢無嚴重精神問題
不過有抑鬱唔出奇

利申 有中度抑鬱
你個論據有點弱
人可能見唔到subtle characteristics

https://arxiv.org/abs/1611.04135

我唔係話呢篇文一定對
但你排除唔到 "有樣睇" 呢個論點

for a fair discussion:
https://callingbullshit.org/case_studies/case_study_criminal_machine_learning.html
成班中二病去睇醫生啦
錯的不是我 是這個世界

唔好咁自我中心 搵人傾下計
睇下人地點樣睇呢個世界
無人傾就睇下書
唔好淨係吸收自己想知既野
自己唔同意既 都要去睇下
到你反對既時候就有力好多
Lm
如果我痴線起上黎 真係可以好痴線
Lm
係,佢地昆鳩人幾10萬幾10萬可以完全覺得冇問題
哩個理論即係生得樣衰就先天較易犯罪
唔係點諗到常人諗唔到嘅嘢
痴鳩線,只係隔左一日,個post多咁撚多人身攻擊既
發覺好多都係缺乏愛
同我既分別只係我仲堅守住條底線
臭雞都唔放過
lm
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞