返shift真係返到人生只有不斷返工咁。

190 回覆
491 Like 10 Dislike
番shift jj表示I know that feel
半工讀
你係咪做IT?我應該識你
咁撚口響
你去返吓

雖然我番1-5, 9-6
但番shift 真係好撚辛苦
肯撚定辛苦過固定時間
剩係個種轉左shift 要調整心態都好緊要
我返工嗰度班 shift technician,返4日放4日,佢地覺得勁爽
輪更都係HEA工啦
睇醫生拎SL姐
傻仔
但我識個啲人返shift生活都好多姿多彩
night完訓醒上泰拳瑜珈都仲得
放假夾同事朋友去行山呀水上活動呀
試唔同活動 有啲就鐘意整皮整手作
仲free過返95咁

可能因為做左無耐仲有精力掛?
毅進>aco
早更朋友
咪算好lor 其他工返shift 都係得萬五六
就收工
Overnight
看更
基本上 護士個人工返shift 過得去 拎緊18k以下返shift真係
喺英國做廚房仔
一個禮拜3日半 7個shifts
一日由朝踩到晚 最少18個鐘
中間有3個字食飯
太夜收工冇tube 又唔想搭巴士
行到返屋企都0230
0630又要起身返工
間嘢全球排名50之內
好撚辛苦 有時連踩4日
第4日成個人頭重重
眼都撐唔大 又有少少心悸
但真係好多嘢學
正常
唔係服務業/紀律部隊都返到好似 shift 咁
加埋車程遠,10 點半出門口 12 點返到公司,9 點放工 10 點半先返到屋企,正宗食完晚飯就可以瞓覺第二朝起身早餐完就返工

好痛苦,唔知點解時間好似過得極快咁,陣間又要返工
big4
喺英國做廚房仔
一個禮拜3日半 7個shifts
一日由朝踩到晚 最少18個鐘
中間有3個字食飯
太夜收工冇tube 又唔想搭巴士
行到返屋企都0230
0630又要起身返工
間嘢全球排名50之內
好撚辛苦 有時連踩4日
第4日成個人頭重重
眼都撐唔大 又有少少心悸
但真係好多嘢學

師兄難很入到間大野 做幾年學成後就自己間餐廳,好撚好搵
唔係服務業/紀律部隊都返到好似 shift 咁
加埋車程遠,10 點半出門口 12 點返到公司,9 點放工 10 點半先返到屋企,正宗食完晚飯就可以瞓覺第二朝起身早餐完就返工

好痛苦,唔知點解時間好似過得極快咁,陣間又要返工

你返中午又放咁晏,時間已經唔好用。
雖然話都係穩定時間,但已經冇左放工的休息時間。

我覺得你份工車程長都係其次,最大問題係時間。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞