返shift真係返到人生只有不斷返工咁。

190 回覆
491 Like 10 Dislike
好想知翻shift既,話人工包埋
姐係幾錢人工
試過返固定更0915~1945 慘過食屎
之後覺得返shift 有咩好怕
識人比返day的多好似0.5-2k 視乎你shift得耐唔耐
終於放工
我都返咗四年shift
放平日其實幾好丫 香港一放假就多人都痴線
搞銀行野又唔洗專登請假
約人一早夾定都唔會話約唔到嘅
不過胃病真係無得搞
PAN 追更先仆街
所以寧願揀番一至五都唔揀EMSD
我實習果度就係返shift
一個星期返六日 九個鐘
真係會想死
救護員?
我阿哥警察黎 個個月都睇醫生
見到對面屋個海關散仔返到隻閪咁
我5天工作朝10晚6人工已經高過佢
Shift 係人生無太多自己時間,我好明白
其實做紀律部隊d fd都無見好耐
約親食飯都話就唔到/第二日要返早好攰
返shift唯一好係唔洗同人迫
但如果你返服務個種shift就好撚慘
見d ft公司一句話唔夠人呀要調人
佢地個更就改黎改去 勁難約人
公司角度係我有比假你放得
邊日佢地唔會理
毒撚無人約 番shift係最好嘅消磨時間加儲錢方法
返shift唯一好係唔洗同人迫
但如果你返服務個種shift就好撚慘
見d ft公司一句話唔夠人呀要調人
佢地個更就改黎改去 勁難約人
公司角度係我有比假你放得
邊日佢地唔會理

最慘係過年等大時大節都要返。

有時星期六日返工見到人地拍拖或陪屋企人,自己就on 99返工。
多唔多人返shift有結婚有仔女?
我公司team有十幾個人
一半係已上岸有仔女
佢地仲可以每個星期都返到通宵先勁

Btw已經準備星期一遞信
捱到第九個月終於頂唔住
想要返健康同社交
女朋友都成日呻
連登仔最憎嘅護狗
以前後生都仲可以捱完夜訓陣,然後去玩
依家?返完夜行屍走肉咁,朝早仲要同人逼車返歸
返到去一訓訓到天黑

同埋明顯地返shift 個人好攰
訓幾多都補唔返
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞