返shift真係返到人生只有不斷返工咁。

190 回覆
491 Like 10 Dislike
隧道收銀又係番shift都有呢個價
番shfit搵埋都唔夠你睇醫生
PC
護狗shift 表示 番夜果朝都係要番埋

知啦,人工包埋呀嘛
我覺得幾好,放假行街唔使同人迫餐死
我幾喜歡返shift喎 我返8個鐘
我係返緊shift 嘅
我係好唔鍾意返工 但無諗過係因為shift問題喎
因為
1. 放閒日好正 進行好多活動比星期六日公假好
2.唔使朝早九點同人逼車
3.去只係office hour辦公嘅公司整野 唔使拎假
4.有時調到更 唔使拎大假去旅行
5.shift allowance 份糧唔使個個月一樣咁悶

等等等等

雖然返shift壞處都好多 但好處亦不少
好多知音人
已經考慮緊還shift 唔 shift好⋯⋯
我係返緊shift 嘅
我係好唔鍾意返工 但無諗過係因為shift問題喎
因為
1. 放閒日好正 進行好多活動比星期六日公假好
2.唔使朝早九點同人逼車
3.去只係office hour辦公嘅公司整野 唔使拎假
4.有時調到更 唔使拎大假去旅行
5.shift allowance 份糧唔使個個月一樣咁悶

等等等等

雖然返shift壞處都好多 但好處亦不少

其實好處係可以調更,方便見其他工
返shift+車程長+pt讀書先係真正地獄[img]assets/faces/dog/no.gif[/img]
日日都攰到唔知做過乜 眨下眼又一個月
收工個腦仲係諗緊返工既野

我都係返shift 再返工。
本身已經攰,再要返學真係想死。

根本shift work 就唔到上學時間。堂堂上六點幾,我就算準時放工飛的去都只係上到一個鐘。百幾蚊的士錢只係為點名,去到根本冇心情上堂。返夜唔洗講,一定上唔到。最大成本係考試一定要攞自己假考
無生小朋友咪好啲
返shift最辛苦係通宵
有fd個妹間公司做野時間係朝早六點到凌晨
早中晏更
早更早返放晏就
夜更返晏就收十二點幾一點
一個月成十日例假
政府工
咁點解咁多人走去做海關入境差佬既散仔
大學生一車車入去做
其實返正常9-6要ot計返都係一樣
俾你放禮拜六、日都係訓教 唔好以為約到fd 係fd點都約到
放完週末然後對禮拜一有恐懼
除左難夾d放假時間都冇咩野
係要超早起身
利申:政府shift
鐵飯碗唔受經濟影響
跟point跳
唔升職人工都唔差
我有親戚97前做警犬
成件垃圾咁完全無上進過
整親隻腳又放左好多日假都逗緊三萬幾糧仲話要成日ot每月o到四皮野話好辛苦
又有得住宿舍
佢咁嘅款成件雞竇行出黎嘅廢中咁
唔係做政府工可能拎緊老綜
而家日日望等退休咬長糧
唔係
Sales工黎
Btw mtr有十日假咩
之後係而度問人話得四日假
護士表示番night果朝都要番工
4 日喳
nurse?
藍字絲咋 如果唔係放假夾到時間見下 真係狗衝shift
健康問題個啲 早返工都唔一定會早瞓 講黎無用
返工壓力個啲 根本唔關shift唔shift事 返一至五咪一樣有Monday blue
你唔識re duty姐
識re一年幾個大假
次次返完夜 放工d皮膚
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞