[突發]屋企差啲發生家暴

252 回覆
30 Like 4 Dislike
你喺仔算好,你阿媽都錫你啲
爛賭喺冇得救,遲啲輸哂借貴利,屋企偷錢都唔出奇
樓主同你細妹只可以死忍,忍到一畢業就搵工
搵到帶埋阿媽阿妹走,由得佢瞓天橋底啦
唔信佢夠膽斬

好多時就係唔信佢會斬點知佢真係斬柒你
樓主上網學定空手入白刃先 快快!
同巴打你一模一樣 但未去到要斬既地步
因為比老母日嘈夜嘈搞到我都好撚憎佢賭錢
但同時成頭家又佢支撐緊
搞到好矛盾 不過依家已經好左好多(屋企人關係)
即使老豆仲有賭但已變屌小左好多 因為大家都知呢個係佢釋放壓力既源頭同介唔到
希望你都可以好似我咁和好如初

某程度上我都咁諗
老母比佢輸左一大筆積蓄 對佢賭嘅事好敏感
其實我一直同老母講 佢肯交份糧比你 而佢每個月拎得2000洗 佢輸晒又好 唔夠喉去借財仔都好賭都唔關我老母事 唔應該理佢咁多

要開導嘅其實係我老母
我諗緊其實係咪應該咁

你老母嫁個仆街老公同生著你呢個戇鳩仔真係唔知前世作左幾多作孽

Highlight 埋俾大家睇清楚
樓主根本末期戇鳩,大家可以出返去
同巴打你一模一樣 但未去到要斬既地步
因為比老母日嘈夜嘈搞到我都好撚憎佢賭錢
但同時成頭家又佢支撐緊
搞到好矛盾 不過依家已經好左好多(屋企人關係)
即使老豆仲有賭但已變屌小左好多 因為大家都知呢個係佢釋放壓力既源頭同介唔到
希望你都可以好似我咁和好如初

某程度上我都咁諗
其實我一直同老母講 佢肯交份糧比你 而佢每個月拎得2000洗 佢輸晒又好 唔夠喉去借財仔都好賭都唔關我老母事 唔應該理佢咁多

要開導嘅其實係我老母
我諗緊其實係咪應該咁

借完財仔你老母咪又有份還。報警啦

無知一問 擔保人無我老母名都會上我老母身

我老母好決絕咁講過以後唔會幫佢還 再黎單大野就真係斷絕來往

搵上門話知你有無關係
幾百蚊波飛都要屌

比著我都開你波啦 而家幾百蚊都唔用得? 屌你不如死撚左佢好過啦

仲有 呢個世界有賭未為輸 運既野好難講得埋 一時既挫折唔等於一世 有無聽過大賭興家 富可敵國?

好心你地就比番d自由你老豆啦 一世人已經比個家庭拖住大半世 老黎買幾條波飛都比人屌一輪真係佛都有火

賭仔性格
大賭興家?
咁祝你贏完再輸啦咁

又或者講
一般人玩幾百好閒
但有過前科(樓主話輸過幾十皮仲要係借番黎既)咁證明佢老豆冇自制能力
好應該連六合彩都戒

自己講過唔賭,破壞自己誠信既人
仲駛咩尊重,根本唔係賭幾多既問題
我老豆都係
當年阿媽嫁咗比佢先知佢成身賭債
幾十萬全部都係我阿媽私己錢+問外家借幫佢還
我同細佬出咗世之後無賭幾年後又發作
成份糧永遠拎晒去賭 無家用比屋企 我阿媽一個養全家
阿媽佢都心涼 淨係叫佢賭還賭 唔好賭到去借財仔就得
結果我中三果年老豆輸咗十幾萬屋企比人淋油
阿媽佢個人好淋 淨係識喊 喊咗成晚
我老豆覺得煩一野摑咗我阿媽落地下
我阿媽攤起地下嚇到無出聲係到抽搐
我諗住報警又比阿媽阻止
最後條數都係我阿媽還
依家我老豆退咗休 我媽都仲keep住每個月比幾千佢去賭
話驚佢無錢賭又去借財仔
暫時都輸晒就算 未出事
但佢成日輸錢都控制唔到情緒係到大叫又dup枱dup梳化
雖然無打過我同細佬 但每次見到佢咁都好驚
我阿媽會入廚房收起晒啲刀
究竟個惡夢幾時完

你啊媽呢種極度寵壞個佬嘅例子我聽得多
但真係諗爆頭都諗唔明點解 莫非真係天性係m?

樓上話個D留言咪又係咁,講到賭少少係天經地義咁

依d點同一百幾十阿
如果佢輸自己d錢我覺得冇問題
但輸到要借錢繼續賭連累屋企人就一定係仆街
我同老母嘈佢都試過去拎刀 我果陣嬲撚到叫佢夠薑都劈落黎 跟住隔幾日就冇左件事 邊有隔夜仇
小賭怡情,大賭
好彩我老豆賭黎賭去都係十蚊馬仔
有時老母仲比500蚊佢慢慢搣
上個月教埋佢用馬會app買馬。
佢老未點知中左2千幾蚊

賭仔性格
大賭興家?
咁祝你贏完再輸啦咁

又或者講
一般人玩幾百好閒
但有過前科(樓主話輸過幾十皮仲要係借番黎既)咁證明佢老豆冇自制能力
好應該連六合彩都戒

過左咁耐 人地少少興趣誤樂下都要比你屌?

娛樂一定要係賭呢啲興趣娛樂會累死人都唔屌得?

賭仔性格
大賭興家?
咁祝你贏完再輸啦咁

又或者講
一般人玩幾百好閒
好應該連六合彩都戒

過左咁耐 人地少少興趣誤樂下都要比你屌?

屌佢丫
講過既野唔算數

興咩趣,波可以睇可以度,一定要買架
係興趣,唔玩錢都得架

呢d叫劣根性呀
講真...D女人嘈起上黎真係煩過系
幾百蚊玩下都唔撚比?
以前輸幾十萬以前既事好心咪撚再拎出黎翻炒
係人聽到都嬲啦
好心叫你老母細妹出少句聲當幫忙

我都咁話 咁艱難先捱到小弟咁大 就係唔識輕重 唉...

大家睇清楚先可憐樓主啦,個老母同個妹差啲俾個爛賭老竇斬死都重係到怪個老母唔識輕重,樓主條撚屌根本就唔係想幫佢老母

當引渡返樓主想法
我屋企自從兩年前嗌左獲大既 成家關係都好差
基本上覺得唔會變返好 大家無野講兩年
我老豆一得閒就發顛鬧我阿媽 逼到我阿媽瘦左十幾磅
好好彩上年年頭我已經出黎做野 成日都打算自己搬走先 乜都唔理 但又好似好仆街

同埋社工係咪真係幫到我地呢d家庭 因為我媽無做野好多年 如果離婚要重新開始

哦屌你老未正係顧自如,你老母點呀,廢鳩,遺傳你老豆垃圾基因,你而d人聽乞食啦
爛賭真喺冇得救
報過警上屋企拉鳩自己老豆
警察帶埋盾牌 上到黎同我講
家暴嘅野係一念之差
必要時報警無錯
如果當下無報警而有咩事
你會後悔一世

最後老母當然唔起訴
警察就咁收隊
賭錢個癮仲勁過吸毒 睇av
有人戒到但萬中無一
就算戒到一接觸少少資訊好快又賭返
有能力盡早搬走斷絕關係

某程度上我都咁諗

要開導嘅其實係我老母
我諗緊其實係咪應該咁

你老母嫁個仆街老公同生著你呢個戇鳩仔真係唔知前世作左幾多作孽

Highlight 埋俾大家睇清楚
樓主根本末期戇鳩,大家可以出返去

你仲on9 人地同你諗法唔同就話人on9 你訓撚醒未?
佢上面都講左成入糧交左 咁玩小小有咩問題? 女人好撚鐘意鳩鳩嘈咁叫佢老母收下聲唔得?
玩幾舊水都屌

引用返樓主講過既野

1. (當時好艱難先填返條數 老豆亦應承過過知錯唔賭 但仆街賭仔點會識死 轉個頭唔夠三個月又賭返

2. 但條仆街叻到借財仔慢慢meet黎賭

巴打你柒少陣當幫忙好無?
我屌係一次過屌曬兩個
叫兩個都收聲
靜係屌一個會俾果個覺得好似全屋都唔妥佢咁
只會越黎越大鑊
特別係男人愛面子 一家之主既尊嚴冇曬

尊嚴一早無 為左唔比佢賭得大 已經成份糧比我老母扣起左 但條仆街叻到借財仔慢慢meet黎賭 唉

不過佢借佢事 我一直都唔理...

想問樓主,你老豆依家仲借緊財仔賭?? 幾百蚊波飛只係冰山一角
買幾百蚊波都唔俾
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞