[突發]屋企差啲發生家暴

252 回覆
30 Like 4 Dislike
我老豆同老母都係成日咁
但未去到斬人
我老母成日屌我老豆輸曬d錢
屌完又嘈離婚 當然最後係冇離到既

仔女未大唔係話離就離 特別係教育水平低嘅雙親 經濟係好大考慮因素
差d以為係自己開post
我都試過 嗰晚都唔知自己點過 成晚都係度喊 啲眼淚好似冇停過 第二朝起身對眼腫晒 係腫到好似生左舊野咁 唔係幾mark大到對眼 其實諗返我19歲人 都經歷過好多次家暴 不過都係好細個既事 最近一次係f4 好彩之後都冇 老豆老母都冇再點嘈過
好多年前都試過因為錢嘈交
我係阿妹角色怒屌老豆
十幾歲青春期好好火
阿媽喊,家姐無出聲
屌到老豆入廚房拎菜刀
嚇死我,即刻入房鎖門
阿媽禁住佢,之後佢轉移去家姐房
係張碌架床劈左一刀
之後老豆嘭門離開左屋企

十幾年後好和諧兩邊都收哂火
我都經歷過
個時細個 有晚嘈得好勁
呀爸郁手打呀媽
仲報左警
好彩都冇發生咩事
但兩個關係一直都好疆
直到上兩個月 我呀媽終於忍唔住提離婚
岩岩前排離左婚
我同呀哥都好明白個種無助 緊張既感受
希望你屋企會冇事
BTW 佢地嘈個陣 要插嘴幫手調停 佢地唔會嘈幾嘈就解決到問題
我老豆老母都係咁
老母成日嘈老豆拎錢去賭都唔撚比多啲家用
老豆又屌番佢比極都唔撚夠
細個果陣我老豆有時都會忍唔撚到手打我阿媽 宜家大個左老豆都唔會敢郁手因爲我就實撐阿媽
嘈黎嘈去又嗌離婚咁樣loop撚左廿鳩幾年
好在我老豆未衰到走去借錢賭如果唔係真係跳十次樓都唔撚掂
突然發現其實我老豆已經好好
幾百蚊都家暴

幾百蚊我就真係由得佢屌都費事 但我老母怕佢又整穫幾十萬 睇唔過眼又屌佢一穫
幾百蚊都家暴

幾百蚊我就真係由得佢屌都費事 但我老母怕佢又整穫幾十萬 睇唔過眼又屌佢一穫

爛賭鬼真係仲衰過吸毒
樓主加油
屋企都有個死仆街病態賭徒
六合彩 跑馬 足球 總知有得賭既都仆住去
賭輸左就返屋企 攞家用、威脅[借]錢,偷錢再賭
輸撚晒就賴人黑住邪住佢
一開口就屌媽柒蟹
一還口就發癲郁手 搞破壞 電視電話整爛
快啲賺夠錢搬出去
我屌係一次過屌曬兩個
叫兩個都收聲
靜係屌一個會俾果個覺得好似全屋都唔妥佢咁
只會越黎越大鑊
特別係男人愛面子 一家之主既尊嚴冇曬
快啲賺夠錢搬出去

我自己就grad 但有排先可以賺夠帶住老母搬出去 下面重有個妹讀緊書
認真問 你老豆對住家人咁樣持刀算唔算已經犯法?
幾百蚊都家暴

爛賭鬼真係仲衰過吸毒

頂...你個名
我屌係一次過屌曬兩個
叫兩個都收聲
只會越黎越大鑊

大男人
我屌係一次過屌曬兩個
叫兩個都收聲
只會越黎越大鑊

尊嚴一早無 為左唔比佢賭得大 已經成份糧比我老母扣起左 但條仆街叻到借財仔慢慢meet黎賭 唉

不過佢借佢事 我一直都唔理...
I know that feel
雖然我老豆都賭 應該輸輸埋埋都幾多
但每個月都俾足家用啊媽
有時佢地嘈既時候 我會試下同佢地講道理
分析下件事 當然要自己eq都要有返咁上下先得 要加埋耐性
家書真係最撚辛苦,根本冇人幫到自己
特別係關於錢既問題
屋企都有個死仆街病態賭徒
六合彩 跑馬 足球 總知有得賭既都仆住去
賭輸左就返屋企 攞家用、威脅[借]錢,偷錢再賭
輸撚晒就賴人黑住邪住佢
一開口就屌媽柒蟹
一還口就發癲郁手 搞破壞 電視電話整爛

最近仲恐嚇話放火燒屋一鑊熟

點解個天容許咁既人生存落去累人累物
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞