[突發]屋企差啲發生家暴

252 回覆
30 Like 4 Dislike
你係咪未來嘅我
一模一樣嘅
鎖好房門,自求多福

對於控制唔到自己嘅男性來講
"鎖門" 呢個舉動係一個挑釁 係一個導火線

巴打有大智慧

呢樣堅,火爆既人一定拆你度門,仲大獲
個post變左做,一人一個家暴經歷
講真...D女人嘈起上黎真係煩過系
幾百蚊玩下都唔撚比?
以前輸幾十萬以前既事好心咪撚再拎出黎翻炒
係人聽到都嬲啦
好心叫你老母細妹出少句聲當幫忙

呢樣真
樓主雖然我未經歷過好難明白你嘅感受
但點難過都好要記得撐住。
今日發生嘅事唔好諗住大家呑左啖氣就當無事發生,如果唔將來真係可能更大件事 所以搵個機會坐低同老豆老母傾下,你做中間人可能會好d

早係上次輸幾十萬 已經有坐底傾過
親戚勸都勸過 但要和好係無乜可能

應承完唔賭 最後又係賭返 可能賭係條仆街興趣管唔黎 但老母就係忍唔到

爛賭係無得救
到真係頂唔順諗下搬走遠離d仆街爛賭柒好過
道理我老母講得多
我老豆聽唔入耳 當佢唱歌果下好野

2年前試過 自己屌佢2下就忍唔住流馬尿
好撚廢
家中情況相近,成日嘈,有時想佢地離婚算
不過算啦,人到咁上下就瓜,唔出大事理得佢
幾百蚊玩下都唔撚比?
係人聽到都嬲啦

呢樣真

岩, 繼續賭多d, 贏多d
個post變左做,一人一個家暴經歷

慘過我嘅人可能多的是 但有時候自己家事好難同身邊人講
香港真係一街都痴線佬
黑心講句 希望老豆早離開,唔好再俾煩惱身邊的人
童年陰影 影響成世 而家自己脾氣都愈來愈差 學哂佢 唉
我老豆都係
當年阿媽嫁咗比佢先知佢成身賭債
幾十萬全部都係我阿媽私己錢+問外家借幫佢還
我同細佬出咗世之後無賭幾年後又發作
成份糧永遠拎晒去賭 無家用比屋企 我阿媽一個養全家
阿媽佢都心涼 淨係叫佢賭還賭 唔好賭到去借財仔就得
結果我中三果年老豆輸咗十幾萬屋企比人淋油
阿媽佢個人好淋 淨係識喊 喊咗成晚
我老豆覺得煩一野摑咗我阿媽落地下
我阿媽攤起地下嚇到無出聲係到抽搐
我諗住報警又比阿媽阻止
最後條數都係我阿媽還
依家我老豆退咗休 我媽都仲keep住每個月比幾千佢去賭
話驚佢無錢賭又去借財仔
暫時都輸晒就算 未出事
但佢成日輸錢都控制唔到情緒係到大叫又dup枱dup梳化
雖然無打過我同細佬 但每次見到佢咁都好驚
我阿媽會入廚房收起晒啲刀
究竟個惡夢幾時完
樓主雖然我未經歷過好難明白你嘅感受
但點難過都好要記得撐住。
今日發生嘅事唔好諗住大家呑左啖氣就當無事發生,如果唔將來真係可能更大件事 所以搵個機會坐低同老豆老母傾下,你做中間人可能會好d

早係上次輸幾十萬 已經有坐底傾過
親戚勸都勸過 但要和好係無乜可能

應承完唔賭 最後又係賭返 可能賭係條仆街興趣管唔黎 但老母就係忍唔到

爛賭係無得救
到真係頂唔順諗下搬走遠離d仆街爛賭柒好過

聽你話屌你老豆兩句就流馬尿 睇你其實心入面都關心重視佢嘅 即使佢咁仆街
如果唔想搬走睇下有無d 咩戒賭服務叫佢去下啦 如果唔肯去就無情講
有時都唔明幾廿歲都唔化嘅仆街係想點
你係咪未來嘅我
一模一樣嘅

希望唔係
係咪得我係老母爛賭
佢淨係打麻雀打到出面差人十幾萬
我老豆又淨係識同佢講道理(我心諗同賭仔講道理)仲心軟幫佢還債
利申:冇同個仆街講野好多年
i know that feek bro
我經歷同你差唔多
佢又酒又賭
不過唔會打人
我依家都冇得訓教
受緊佢精神折磨
一家受佢出氣
係外面小小事唔開心就係屋企嘈
所以忍
幾百蚊玩下都唔撚比?
係人聽到都嬲啦

呢樣真

岩, 繼續賭多d, 贏多d

以前做投注站保安
見好多男人都係靠賭波賭馬找生存下去的理由
主要並唔係錢
度下馬仔又一日
不過輸幾十萬又真係過份
不如咁啦 一人行一步
每星期只可以賭$500
等佢慢慢度 又唔會輸身家
我老豆都係
我諗住報警又比阿媽阻止
最後條數都係我阿媽還
話驚佢無錢賭又去借財仔
暫時都輸晒就算 未出事
究竟個惡夢幾時完

如果我係你,我可能會殺左你老豆,你老母咁撚好都打得落手?
我老豆都係
我諗住報警又比阿媽阻止
最後條數都係我阿媽還
話驚佢無錢賭又去借財仔
暫時都輸晒就算 未出事
究竟個惡夢幾時完

伯母好厲害
對頭家不離不棄
咁你諗住點?
我老豆都係
我諗住報警又比阿媽阻止
最後條數都係我阿媽還
話驚佢無錢賭又去借財仔
暫時都輸晒就算 未出事
究竟個惡夢幾時完

呢D先係正宗廢老
係咪得我係老母爛賭
佢淨係打麻雀打到出面差人十幾萬
我老豆又淨係識同佢講道理(我心諗同賭仔講道理)仲心軟幫佢還債
利申:冇同個仆街講野好多年

巴打老豆係好男人 真漢子 真係世上難求
我老豆都係
我諗住報警又比阿媽阻止
最後條數都係我阿媽還
話驚佢無錢賭又去借財仔
暫時都輸晒就算 未出事
究竟個惡夢幾時完

你啊媽呢種極度寵壞個佬嘅例子我聽得多
但真係諗爆頭都諗唔明點解 莫非真係天性係m?

樓上話個D留言咪又係咁,講到賭少少係天經地義咁
點解個個人屋企老豆唔係爛滾就爛賭爛玩
係咪上一代香港男人特別咁樣
仲以為你爆mon

係moon
點解個個人屋企老豆唔係爛滾就爛賭爛玩
係咪上一代香港男人特別咁樣

你要無尊重過你個User Name?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞