[突發]屋企差啲發生家暴

252 回覆
30 Like 4 Dislike

早係上次輸幾十萬 已經有坐底傾過
親戚勸都勸過 但要和好係無乜可能

應承完唔賭 最後又係賭返 可能賭係條仆街興趣管唔黎 但老母就係忍唔到

爛賭係無得救
到真係頂唔順諗下搬走遠離d仆街爛賭柒好過

聽你話屌你老豆兩句就流馬尿 睇你其實心入面都關心重視佢嘅 即使佢咁仆街
如果唔想搬走睇下有無d 咩戒賭服務叫佢去下啦 如果唔肯去就無情講
有時都唔明幾廿歲都唔化嘅仆街係想點

我係諗起老母咁慘而流馬尿
諗返轉頭 條仆街此終係老豆 做到斷絕關係又好似好絕
但佢又好硬頸 要迫佢去戒賭 除非佢自己諗通
點解個個人屋企老豆唔係爛滾就爛賭爛玩
係咪上一代香港男人特別咁樣

點止上一代 見唔少九十後有賭

問題係後生仔會唔會賭到咁先?
最多咪一百幾十 邊會借幾十萬財仔咁誇張?
又累撚埋屋企人
睇完呢個post,發覺我真係好幸福
屋企人唔煙,唔賭,晚晚八點齊人開飯

希望有家暴既巴絲日後生活會好啲
賭係冇撚得救
拿拿臨登報同佢脫離關係
我老豆都係
當年阿媽嫁咗比佢先知佢成身賭債
幾十萬全部都係我阿媽私己錢+問外家借幫佢還
我同細佬出咗世之後無賭幾年後又發作
成份糧永遠拎晒去賭 無家用比屋企 我阿媽一個養全家
阿媽佢都心涼 淨係叫佢賭還賭 唔好賭到去借財仔就得
結果我中三果年老豆輸咗十幾萬屋企比人淋油
阿媽佢個人好淋 淨係識喊 喊咗成晚
我老豆覺得煩一野摑咗我阿媽落地下
我阿媽攤起地下嚇到無出聲係到抽搐
我諗住報警又比阿媽阻止
最後條數都係我阿媽還
依家我老豆退咗休 我媽都仲keep住每個月比幾千佢去賭
話驚佢無錢賭又去借財仔
暫時都輸晒就算 未出事
但佢成日輸錢都控制唔到情緒係到大叫又dup枱dup梳化
雖然無打過我同細佬 但每次見到佢咁都好驚
我阿媽會入廚房收起晒啲刀
究竟個惡夢幾時完

你幾大丫 呢啲唔可以啞忍,比著我見到自己阿媽甘慘,一定同老豆死過

又累撚埋屋企人

其實係教育同背境問題,
如果身邊人係咁佢地就覺得賭少少好正常!
未必關年代事!
賭仔真係垃撚圾
實在搵唔到人傾訴 好辛苦

是咁的
啱啱老母係老豆褲袋發現左幾百蚊波飛
就忍唔住開炮屌柒我老豆

我老豆平時唔會理佢 屌佢十句都扮聽唔到 唔回一句 今次佢忍唔住屌返我老母話佢煩膠 幾百蚊就係度嘈

雙方口角不斷 老母又摷番以前老豆賭錢輸左幾十萬嘅事黎嘈

(當時好艱難先填返條數 老豆亦應承過過知錯唔賭 但仆街賭仔點會識死 轉個頭唔夠三個月又賭返
我一直都㩒住老母叫佢忍下 佢賭佢事 嘈到有日佢癲起上黎唔知會點
廢柴如我都知個老豆無撚得救 所以平時佢地嘈一兩句 我都唔出聲 屌都廢事)

然後我阿妹睇唔過眼加入怒屌我老豆
廢柴嘅我都無出過聲
點知我老豆發晦氣 諗住黎個一穫熟 衝入廚房拎菜刀

撞跌左我部iphone 個moon 爆左
嚇到我即刻出聲喝住佢 㩒住佢嘅衝動

而家算暫時平息件事

依家想問邊到整iphone 比較好
但止唔住嘅係眼淚......
漫長夜晚......

/

又累撚埋屋企人

其實係教育同背境問題,
未必關年代事!

小賭怡情

又累撚埋屋企人

其實係教育同背境問題,
未必關年代事!

其實係
老豆廚房佬 身邊啲同事賭佢好難唔一齊賭
有時啲野好難控制...一個人唔識諗點都勸唔掂
賭仔真係垃撚圾

其實男人賭錢同女人買袋買鞋一樣
都係被傳媒洗腦
你要一個被洗腦既人清醒
談何容易

又累撚埋屋企人

其實係教育同背境問題,
未必關年代事!

小賭怡情

最慘係佢地眼中既小,
同正常人預期分別好大呢

又累撚埋屋企人

未見識過,隔離post即刻有,主角仲過嚟講左兩句
https://lihkg.com/thread/75551/page/1?ref=android
同你一樣 條廢柴賭輸左幾層樓 全部錢我老母搵返黎 仲想斬佢

一見佢攞起把刀我就嬲撚到拳拳打頭 打到成個廳都佢d血

跟住老母都係心軟原諒佢
我同條廢柴講 再問我老母攞錢 唔會比佢死得舒服

做得好!真漢子
睇完呢個post,發覺我真係好幸福
屋企人唔煙,唔賭,晚晚八點齊人開飯

希望有家暴既巴絲日後生活會好啲

好幸福
我成日同自己講上一代嘅不幸 唔可以帶去下一代
自己將來一定會做個好老豆
賭仔真係垃撚圾

都係被傳媒洗腦
你要一個被洗腦既人清醒
談何容易

最慘係啲賭仔會覺得自己下次會贏返,借錢再賭。最後根本無能力還

又累撚埋屋企人

其實係教育同背境問題,
未必關年代事!

其實係
老豆廚房佬 身邊啲同事賭佢好難唔一齊賭
有時啲野好難控制...一個人唔識諗點都勸唔掂

廚房佬唔度馬仔唔買波根本係好難
佢地落場無地方去
咪賭囉
唔通去公園坐咩
聽過有人仆去澳門賭添呀
我老豆都係
我諗住報警又比阿媽阻止
最後條數都係我阿媽還
話驚佢無錢賭又去借財仔
暫時都輸晒就算 未出事
究竟個惡夢幾時完

你啊媽呢種極度寵壞個佬嘅例子我聽得多
但真係諗爆頭都諗唔明點解 莫非真係天性係m?

我都唔明
反正老豆都無理過頭家 佢同老豆已經好多年分房瞓 係食飯果陣先講兩句野
當年就算離婚 我阿媽搵幾萬一個月都夠養我地
就算依家我同細佬大個 出埋黎做野 佢都無諗住離婚
平時又會同我呻老豆佢點衰點難頂 叫佢離婚 佢又唔好
有時我同細佬同老豆嗌交 又叫我地收聲 話好驚我地比佢打死
我都諗爆頭都諗唔明我阿媽係咩心態
如果唔係驚得返阿媽同老豆住會出事 我一早搬咗出去
賭仔真係垃撚圾

都係被傳媒洗腦
你要一個被洗腦既人清醒
談何容易

最慘係啲賭仔會覺得自己下次會贏返,借錢再賭。最後根本無能力還

女人咪一樣簽卡還min pay
仆街cctvb罪無可恕
我老豆都係
我諗住報警又比阿媽阻止
最後條數都係我阿媽還
話驚佢無錢賭又去借財仔
暫時都輸晒就算 未出事
究竟個惡夢幾時完

你啊媽呢種極度寵壞個佬嘅例子我聽得多
但真係諗爆頭都諗唔明點解 莫非真係天性係m?

我都唔明
反正老豆都無理過頭家 佢同老豆已經好多年分房瞓 係食飯果陣先講兩句野
當年就算離婚 我阿媽搵幾萬一個月都夠養我地
就算依家我同細佬大個 出埋黎做野 佢都無諗住離婚
平時又會同我呻老豆佢點衰點難頂 叫佢離婚 佢又唔好
有時我同細佬同老豆嗌交 又叫我地收聲 話好驚我地比佢打死
我都諗爆頭都諗唔明我阿媽係咩心態
如果唔係驚得返阿媽同老豆住會出事 我一早搬咗出去

你呀媽又真係幾難捉摸
正常咁既情況為左對仔女離咗婚九世
賭仔真係垃撚圾

都係被傳媒洗腦
你要一個被洗腦既人清醒
談何容易

有啲名牌袋真係靚喎
我係男性都覺靚
利申識好少brands

咁翠河同德都係sure win 喎
同巴打你一模一樣 但未去到要斬既地步
因為比老母日嘈夜嘈搞到我都好撚憎佢賭錢
但同時成頭家又佢支撐緊
搞到好矛盾 不過依家已經好左好多(屋企人關係)
即使老豆仲有賭但已變屌小左好多 因為大家都知呢個係佢釋放壓力既源頭同介唔到
希望你都可以好似我咁和好如初
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞