[突發]屋企差啲發生家暴

252 回覆
30 Like 4 Dislike
不過必要時都要放棄老豆

無得救
把刀係咪孖人牌先
依啲垃圾人渣,可唔可以唔好放佢出門口,遺害人間?留喺間公屋算啦

住公屋都浪費緊納稅人啲錢
快 撚 啲 死
認真 搵社工 一定要社工介入 雖然未必work 但只得呢個希望
賭徒真係垃圾黎
認真
你老母係得 有能力
就帶埋你兩個出去住啦
我見太多

利申 啱先上年 老豆借財仔300萬 賣咗已供完的樓去 填氹

依加唔知住邊好 (起天橋底覆緊你)
樓上成班屌女人應該收下聲嘅
點解唔屌下男人應該收下手
樓主老豆輸過幾廿萬
你班撚樣明條春呀
屋企兩個女人係見過鬼怕黑 係小題大做
但你怪得佢地咩 邊個先係始作俑者?

樓主,我屋企都係咁
要開渡嘅 係屋企入面每一位 包括你自己
教下老母從其他途徑宣洩下情緒 谷住會抑鬱
教下老豆收手 培養下其他興趣
注意下自己情緒 唔開心要平衡下
我當初都搵過社工 因為揹太多責任無哂自己時間
加油
報過警上屋企拉鳩自己老豆
警察帶埋盾牌 上到黎同我講
家暴嘅野係一念之差
必要時報警無錯
如果當下無報警而有咩事
你會後悔一世

最後老母當然唔起訴
警察就咁收隊

依啲家庭關係都好難講,一係老母心軟姑息養奸,一係就個老豆其實唔係咁衰

某程度上我都咁諗
老母比佢輸左一大筆積蓄 對佢賭嘅事好敏感
其實我一直同老母講 佢肯交份糧比你 而佢每個月拎得2000洗 佢輸晒又好 唔夠喉去借財仔都好賭都唔關我老母事 唔應該理佢咁多

要開導嘅其實係我老母
我諗緊其實係咪應該咁

你老母嫁個仆街老公同生著你呢個戇鳩仔真係唔知前世作左幾多作孽

Highlight 埋俾大家睇清楚
樓主根本末期戇鳩,大家可以出返去

你仲on9 人地同你諗法唔同就話人on9 你訓撚醒未?
佢上面都講左成入糧交左 咁玩小小有咩問題? 女人好撚鐘意鳩鳩嘈咁叫佢老母收下聲唔得?
玩幾舊水都屌

引用返樓主講過既野

1. (當時好艱難先填返條數 老豆亦應承過過知錯唔賭 但仆街賭仔點會識死 轉個頭唔夠三個月又賭返

2. 但條仆街叻到借財仔慢慢meet黎賭

巴打你柒少陣當幫忙好無?

well said
賭哂份糧都夠仆街架啦, 仲要借錢黎賭!?機會最多比一次就夠

講真, 你老豆生活一直安安穩穩一定唔會無啦啦改, 對佢黎講就算賭幾大都有人幫佢還, 返屋企都仲有飯食, 點解唔賭?
呢D 人一定要狠狠仆一次街先有機會會改
能力可以的話, 試下同你阿媽阿妹搬走, 漏低佢一個自生自滅睇下可唔可以令佢覺得: 賭係會令到妻離子散, 係有後果既

不過都要你阿媽肯配合先得
同阿媽講, 一直咁樣落去除左佢, 你同你阿妹都好辛苦
嫁錯人自己受返, 仲要D 仔女一齊去受

我屋企都係阿 輸撚左千幾萬 係咪唔撚講得叫老母收聲?
咩叫明條春 老實講 廢老依家玩少少咪比佢囉 佢份糧都交哂 得閒提下佢 叫佢玩細d 一星期5舊 唔好下下得個屌咪對大家好

開頭我都係以為樓主老母幾百蚊玩下都嘈, 仲摷返舊事黎講引起
但你睇真D, 佢話借錢賭呀, 呢個唔屌唔得啦下話?
自己無錢, 借都要借返黎賭, 呢D人無得救, 棧累埋身邊D人
樓主老豆輸過幾廿萬
你班撚樣明條春呀

樓主,我屋企都係咁
加油

我屋企都係阿 輸撚左千幾萬 係咪唔撚講得叫老母收聲?
咩叫明條春 老實講 廢老依家玩少少咪比佢囉 佢份糧都交哂 得閒提下佢 叫佢玩細d 一星期5舊 唔好下下得個屌咪對大家好

唔屌就人情,屌就道理

發現就屌得啦,唔想理就屌都廢事
要死死出街都無人理,有借財仔前科係連累家人

又唔醒目d,唔俾人發現咪無人屌囉

on99
同埋唔知你屋企環境係點, 必要時分返D 資產
你老豆就話賭可以過活啫,
你地生活係現實世界架嘛, 最基本都要有間屋住先得架
樓主老豆輸過幾廿萬
你班撚樣明條春呀

樓主,我屋企都係咁
加油

跟本樓主遺傳咗佢老豆D劣根性,
真係同佢講多都廢事
樓主爸打,我都係過來人又係有唔生性老豆。
我宜家已經帶左老母同細妹搬走左,宜家等緊分居夠兩年同佢上庭打官司離婚。
你要記住你有幾大能力就可以保護幾多人,你今日能力唔夠唯有放棄你老豆。
我唔想信香港會餓死人,何況佢做左咁多年人
你要先保護一定係你呀媽同呀妹,做每一決定要用佢角度出發同考慮。
做決定前要清楚解釋你既理由,咁先可以比到信心佢地。
仲可以搵可信同有能力既親戚傾下,佢地如果幫手會好好多。
等佢地冷靜左
你主持大局
搵一個雙方都可接受既方案

馬德鐘咩
等佢地冷靜左
你主持大局
搵一個雙方都可接受既方案

馬德鐘咩

你自己開盤俾佢賭算啦
樓主爸打,我都係過來人又係有唔生性老豆。
我宜家已經帶左老母同細妹搬走左,宜家等緊分居夠兩年同佢上庭打官司離婚。
你要記住你有幾大能力就可以保護幾多人,你今日能力唔夠唯有放棄你老豆。
我唔想信香港會餓死人,何況佢做左咁多年人
你要先保護一定係你呀媽同呀妹,做每一決定要用佢角度出發同考慮。
做決定前要清楚解釋你既理由,咁先可以比到信心佢地。
仲可以搵可信同有能力既親戚傾下,佢地如果幫手會好好多。

巴打好型 做邊行可以搵咁多錢??
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞