有無人有床上訓教前玩手機既習慣

308 回覆
1023 Like 33 Dislike
我一有電話就已經每日都係咁玩3,4個鐘,都有十年以上,完全無近/遠視,對眼好清
睇鬼故 爽撚到
一直都有,半個月前開始對眼夜晚睇手機會唔舒服,
依家都係開燈先睇,淆底了

一直左幾耐... 我依家都開燈lu
都七,八年,當然七八年唔係晚晚都係咁
但習慣咗,而且keep咗好耐都唔覺有特別唔舒服
但前排開始有日返工幾個鐘對眼都唔清我就好撚淆了

我經常係商場行行下就會有d唔清 特別左眼 唔知係咪商場冷氣勁好乾 不過視力差左係真
以前有而家冇 懶得玩 早D訓好過
我一有電話就已經每日都係咁玩3,4個鐘,都有十年以上,完全無近/遠視,對眼好清

認真咩......真定假啊.... 你開燈玩?
以前有而家冇 懶得玩 早D訓好過

啱啊
睇住個空曠既天空 有啲浮游透透地黑點跟住隻眼方向郁就知
熄燈,我全家帶眼鏡,得我好清,無眼乾問題
仲要我細個長期勁近玩10個鐘以上電腦 我仲係0近/遠視
依家眼訓到一上張床就訓

你通常用電話玩咩先:o 咁正既我都想視力正常

散光都無??
乜都有,fb ig tg wtsapp lihkg pubg 睇故,睇漫畫
同你一樣 而家啲飛蚊症狀嚴重左 開始有啲驚 但又戒唔到

我仲未有飛蚊不過應該差唔多架喇 touchwood 你又玩左幾多年
我都唔知自己有無飛蚊症 但有佢嘅症狀 都玩左5-6年lu 太夜唔訓老母會屌 所以成日熄燈玩
睇住個空曠既天空 有啲浮游透透地黑點跟住隻眼方向郁就知

究竟係黑點定透明飄飄?
我都係
知道唔開燈睇電話好傷眼 但因為覺得黑暗環境有安全感所以成日都會熄燈睇

你通常用電話玩咩先:o 咁正既我都想視力正常
乜都有,fb ig tg wtsapp lihkg pubg 睇故,睇漫畫

同你一樣 點解你隻眼咁勁
我都係
知道唔開燈睇電話好傷眼 但因為覺得黑暗環境有安全感所以成日都會熄燈睇

係 開燈玩感覺無咁爽 唔知咩心態黎
真係天生,細個屋企人成日話近睇電視,日日打機壞眼,到依家已經唔會話,因為對眼仲係好清
成日覺得開住燈就坐喺度玩電腦啦 睇乜電話 但又通常要熄燈瞓喺度睇返成粒鐘電話先瞓到
講真你問得你都知自己有問題,好心就戒啦
睇下書咪仲好
對眼就得一對
透明有條尾咁飄飄下
我中學仲用緊Motorola
有排煲機日日都係熄晒燈訓住玩
果排之後覺得視力跌左一個grade 而家好少咁玩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞