有無人有床上訓教前玩手機既習慣

308 回覆
1023 Like 33 Dislike
睇完唔敢再瞓教前玩電話

最衰細個嗰陣真心唔知有壞處 好無知 依家後悔會唔會太遲

點樣保養翻對眼
下世睇得翻嘢就好好珍惜了
由smart phone 岀現後就每晚都咁玩 係咪就快盲
下世睇得翻嘢就好好珍惜了

知道了

唔開燈玩?你一晚平均玩幾耐先
唔開燈架 有試過3個鐘 不過通常都係一個鐘
都係低form玩到而家大學
咁就一世,冇得翻轉頭,唯有戒左呢個習慣佢啦

一個鐘濕濕碎啦 我盲都未到你盲 你多數用黎睇咩先
我晚晚都係咁
已經好明顯近視勁咗 散光都係
買番盞床頭燈啦
以前睇高登 依家睇連登
我由中二開始已經有呢個習慣 依家都大學
一玩就玩2-3個鐘 仲要唔開燈玩 覺得哩係張被入面玩勁舒服勁正
其實呢個算唔算壞習慣 第時應該會壞眼同埋聽講對睡眠質素有壞影響 我係咪應該停止
認真,唔想咁快盲要玩就開燈坐起身玩
黑暗環境中玩電話簡直係搵視力黎較非
自己google一下壞處

好啦不過damage is done 希望依家停仲黎得切啦
好彩見到呢個post 迫自己戒下先

ching你玩左幾耐
都係低form玩到而家大學

有無開燈玩?由f2開始已經變成日常習慣 其實上曬癮 由有ipod touch年代已經開始咁 gg

買番盞床頭燈啦

知道喇ching
咁我又無喎 近視咗10年 都仲未過200度

以前睇高登 依家睇連登

連燈都好 at least背景黑色唔會撐眼 近視差左就避唔開
我晚晚都係咁

我散光真係差左 可能三十歲就白內障 你玩左幾多年先
我都會
熄燈打機 睇漫畫 睇動畫 上連登 咩都有
我而家會開埋手機燈睇
隻眼會舒服好多
係咪背景黑色會無咁快盲 我夜晚都較到個亮度好低
我都會
熄燈打機 睇漫畫 睇動畫 上連登 咩都有
我而家會開埋手機燈睇
隻眼會舒服好多

我都會開翻torch喇依家 呢排隻眼好易乾 不過未有torch function之前都係關燈玩gg

以前睇高登 依家睇連登

連燈都好 at least背景黑色唔會撐眼 近視差左就避唔開
係咪背景黑色會無咁快盲 我夜晚都較到個亮度好低

應該係既 黑色背景無咁撐眼掛 不過就算調到最低光度其實都好光如果唔開燈 不過呢玩耐左隻眼都好似習慣左
應該4-5年
唉屌呢排仲諗緊戴眼鏡定配1day con
搞定身後事啦

我晚晚都係咁

我散光真係差左 可能三十歲就白內障 你玩左幾多年先
應該4-5年
唉屌呢排仲諗緊戴眼鏡定配1day con

戴眼鏡啦 con唔知會唔會搞到仲易乾
我都係4-5年 晚晚都係咁 你平均玩幾耐先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞