有無人有床上訓教前玩手機既習慣

308 回覆
1023 Like 33 Dislike
維持左咁樣2,3年
前排忽然有點黑點跟住係眼前面
睇左醫生視網膜冇脫落
只係普通飛蚊症,但個黑點跟一世
除左變大唔係都冇野好搞
依家好唔習慣,好似有隻蚊不斷係眼前飛黎飛去

我玩得耐過你但未有黑點 兩隻眼都有?
咁又唔係計時間長度既
總之就會加速眼部退化
到時後悔都冇用,咁就一世

已經退化緊喇我feel到 不過唔知可以點 後悔細個無人點醒過我
我都係依家淆到仆街 以後一上床就訓
本身已經深近視
玩到左眼退化有飛蚊症
玩到一個程度係失眠既話玩多15-30分鐘就會訓得著 不過我開燈玩
以前會最少玩一個鐘 呢兩年都無再咁做 一入房撻上床就訓 睡眠質素真係會好啲 同埋係黑嘅環境玩完電話 一合埋眼會覺得好唔舒服 好似有光眨眨下咁 唔知有無人明 所以有呢個習慣嘅真係戒左佢好啲
本身已經深近視
玩到左眼退化有飛蚊症

我都係左眼差過右眼唔知點解 哇diao咁多人有飛蚊
屌, 以後都係開燈算, 唔想盲
我都係依家淆到仆街 以後一上床就訓

開torch咪得 依家停唔算遲 你玩左幾多年先
熄燈用電話,持續咗好耐?

你對眼會好早玩完,有個朋友勁後生就要做眼手術,因為經常熄燈玩電話
熄燈用電話,持續咗好耐?

你對眼會好早玩完,有個朋友勁後生就要做眼手術,因為經常熄燈玩電話

佢做咩手術
頂我點解重喺度 其實全日一得閒就玩
夜晚冇計過,坐底都三粒鐘
而家刷個牙交埋水費就瞓鳥
仲要玩左好多年 希望戒得甩
用OLED mon好似仲傷
仲要玩左好多年 希望戒得甩

我都好多年 好似由有smartphone開始 有無67年?
以前返學個陣有
但返工要長期對住個電腦mon
返到屋企八九點隻眼已經勁酸 訓覺前唔敢再望手機mon
一直都有,半個月前開始對眼夜晚睇手機會唔舒服,
依家都係開燈先睇,淆底了
一直都有,半個月前開始對眼夜晚睇手機會唔舒服,
依家都係開燈先睇,淆底了

一直左幾耐... 我依家都開燈lu
同你一樣 而家啲飛蚊症狀嚴重左 開始有啲驚 但又戒唔到
我仲過份過你,玩到失眠
冇咗手機會焦慮不安,最後都係失眠

我冇右手機會抑鬱,

我仲未有飛蚊不過應該差唔多架喇 touchwood 你又玩左幾多年
都七,八年,當然七八年唔係晚晚都係咁
但習慣咗,而且keep咗好耐都唔覺有特別唔舒服
但前排開始有日返工幾個鐘對眼都唔清我就好撚淆了
掉返轉
起身玩手機
我都唔知自己有無飛蚊症 但有佢嘅症狀 都玩左5-6年lu 太夜唔訓老母會屌 所以成日熄燈玩
玩咗4 5年 好易眼乾
每次玩完都好後悔 但係又戒唔到

我仲未有飛蚊不過應該差唔多架喇 touchwood 你又玩左幾多年
我都唔知自己有無飛蚊症 但有佢嘅症狀 都玩左5-6年lu 太夜唔訓老母會屌 所以成日熄燈玩

頂我都係 唔開燈都係唔想啊媽入黎嘈住曬
玩咗4 5年 好易眼乾
每次玩完都好後悔 但係又戒唔到

same 每日都同自己講不如今晚唔玩 點知都係鬥唔過誘惑
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞