有無人有床上訓教前玩手機既習慣

308 回覆
1023 Like 33 Dislike
我由中二開始已經有呢個習慣 依家都大學
一玩就玩2-3個鐘 仲要唔開燈玩 覺得哩係張被入面玩勁舒服勁正
其實呢個算唔算壞習慣 第時應該會壞眼同埋聽講對睡眠質素有壞影響 我係咪應該停止
不如問有邊個無
不如問有邊個無

痴線我有d friend真係無 一上床就訓教 搞到我以為自己真係異類
中學果陣熄哂燈喺手機睇動畫 第二朝出街隻眼對住陽光勁辛苦 自此唔再敢熄燈睇咁耐
我仲過份過你,玩到失眠
冇咗手機會焦慮不安,最後都係失眠
你會後悔

係要去到冇左先識珍惜

rip
中學果陣熄哂燈喺手機睇動畫 第二朝出街隻眼對住陽光勁辛苦 自此唔再敢熄燈睇咁耐

頂我都係不過係漫畫 依家視力都差左唔知係咪提早老花 以前有諗過戒左個習慣但係中毒太深 唔用電話會lorlor攣
我仲過份過你,玩到失眠
冇咗手機會焦慮不安,最後都係失眠

玩又失眠唔玩又失眠 我都係咁
影響訓覺唔在講
有朋友玩到眼要做手術
玩還玩 要玩都開燈玩
影響訓覺唔在講
有朋友玩到眼要做手術
玩還玩 要玩都開燈玩

下咁快要做手術 咩事
唔記得左咩視網膜有咩事
一玩就玩2-3個鐘 仲要唔開燈玩 覺得哩係張被入面玩勁舒服勁正
其實呢個算唔算壞習慣 第時應該會壞眼同埋聽講對睡眠質素有壞影響 我係咪應該停止

12點上床 玩到3點
影響訓覺唔在講
有朋友玩到眼要做手術
玩還玩 要玩都開燈玩

下咁快要做手術 咩事
唔記得左咩視網膜有咩事

佢點玩法 咁大濟 早完手術有無好翻

12點上床 玩到3點

exact7ly 然後7點又要起身 真係唔明點解自己中學個陣訓幾個鐘都會起到身 依家一定唔掂
認真,唔想咁快盲要玩就開燈坐起身玩
黑暗環境中玩電話簡直係搵視力黎較非
自己google一下壞處
應該係黃斑點出事

好啦不過damage is done 希望依家停仲黎得切啦
好彩見到呢個post 迫自己戒下先
睇完唔敢再瞓教前玩電話
過多20年會青光眼
極易上癮 試過真係病態咁無止境碌電話 一陣就幾個鐘
睇完唔敢再瞓教前玩電話
極易上癮 試過真係病態咁無止境碌電話 一陣就幾個鐘

真係病態黎 試過逼自己唔好拎電話上床最後都係抗拒唔到
睇完唔敢再瞓教前玩電話

最衰細個嗰陣真心唔知有壞處 好無知 依家後悔會唔會太遲

好啦不過damage is done 希望依家停仲黎得切啦
好彩見到呢個post 迫自己戒下先

ching你玩左幾耐
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞