老實講句,修夫基已經超額完成

234 回覆
577 Like 24 Dislike
根本就係中型班打法同教法
只不過因為外界唔睇好冇壓力
同埋算係近廿年算最少磨擦既一隊英撚
就算四年後球員進步到曉飛以佢戰術同調動
唔走靚線要番四強都好忟水
呢件真係要睇 番到車仔點
今屆英撚擺明就係好波不如好運
分組賽有突尼同巴拿馬兩支弱隊
根本就包出線 係唔知點解英撚對突尼要戰到最後一刻先出到線
十六強占士洛迪古斯傷左無出
八強對瑞典 呢個就唔多講啦
四強對格仔就終於現哂形 中後場漏洞非常之大
望下d對手再講啦 咁都吹奏
好掛住 林伯 史高斯
今年有是旦一個都起碼升一兩個grade
真係生不逢時
修夫基叻就叻在有自知之明,佢自己打國家隊到而家佢都好清楚英國足球高Q大棍就係最有效嘅打法,本土嘅青訓細細個根本已經係教緊呢套,你格硬叫佢咪打控球主攻死得仲快,之前阿學神個433已經有板你睇,如果修夫基而家真係照擺返個433或者451出嚟9猜然後分組賽出埋局咪又係比人屌得仲冧再跟手下台囉
Underdog 打法幾有用
如果英格蘭打組織 一定老鼠拉龜 會仲7過西班牙德國
呢隊戰術fit 哂
Southgate 做得最好係團結左班人同突破12m心理關口
睇咁多年唔係12m出局就一係小組都出唔到
咁格仔d對手呢?
靚線依d可遇不可求
睇下4年前阿根廷/2年前葡葡牙靠完靚線拎到好成績
之後都無以為繼
今次把握唔到以後都好難
比英撚打俄佬好大機會過唔到
denmark 一定>sweden
russia主辦,無限體力>哥倫比亞無占美斯
我覺得sweden > denmark...話哂小組首名同組德國, 而且外圍賽收意大利同荷蘭皮...
如果張伯倫喺度可能會好少少
預左
但唔甘心
成屆賽事見到佢度大方向同戰略ok (見英撚中場廢就棄中場打長傳同死球,知你十二碼廢就練定同搵定心理學家做輔導),係臨場調動同調動爭d

可以比d時間佢浸下既,睇下迪甘斯16 年仲on99 墨超佬換基奧特,依家都似模似樣了
仲有占士米拿唔退出就好
今屆英撚基本上只有修夫基同龍門佐敦碧福特值得讚
只有修夫基既「走線策略」值得讚
神軒一走左就出事
250,你可以話佢廢
但無左佢進攻即刻死晒火咁
睇下d人腳先啦
德國演出差到無人有
墨西哥又發瘟
韓國又廢

denmark次名係因為法國 同組仲有peru澳洲
係阿 不過抵讚嘅係走左條靚線
英撚咁都有得打飛機
修夫基知人腳唔掂完全放棄中場,打高Q大棍依樣合理值得贊,而且俾佢博到入四強,

但完全諗唔明點解會安排Walker踢右中堅,2球都輸Walker中堅經驗不足
南閘夠膽棄用班大牌已經值得一賺
知自己underdog踢返underdog踢法
仲憑自身慘痛經歷幫英撚射贏12碼破心理關口

不過佢本人都仲有進步空間
例如換人既選擇同時間上仲可以更好

始終佢半替工再坐正
希望黎緊兩年可以繼續執好隊波
特別進攻上要加多d變化
靠死球一招唔會走得好遠
佢鐘意中堅有控球能力
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞