老實講句,修夫基已經超額完成

234 回覆
577 Like 24 Dislike
事實就係呢班波未夠班
大賽經驗唔夠,鬥心又唔及對手
但係修夫基都起碼叫帶到呢隊咁嘅野入四強
你話英撚得死球
但呢個死球戰術都要度過仲要實行到
唔係死斬爛斬都叫死球戰術
事實係角球搶點率真係好高
又破到心理障礙贏到12碼
其實已經超額完成冇野好怨

利申 好唔中意英撚 但見人講到修夫基淨係識倒米咁有啲戥佢唔抵
我世界盃前 估係爆冷 希望估中啦
都估英法成績會好
揸住咁既牌入到四強仲想點?
依家仲有得爭季軍,對比返以前星級教頭星級陣容
修夫基絕對值得尊重同得到讚賞
其實都算係咁
睇完上半場 就算唔係1:0都好
踢得唔錯 確實係有ff過會贏到
但captain claim入唔到拉開比數嘅第二球已經心知不妙
250如果做好啲唔好做多咗其他野效果會更好
專心拉空同走位 明知自己finishing唔好就咪諗咁多射門

但一到下半場
係咁回傳俾龍大腳斬就知離被反cup不遠
班後防其實唔差
不過最尾見到唔太focus結果真係被反cup

好嘅係班波大部分都仲後生
比較老個批就算4年後都係31/32
呢幾年升到level就會有得博下

利申英撚
本身都冇預過會贏到格仔
2/4年後要有創造型中場冒起....
啱呀
唔係都會好似而家咁高Q大棍+死球
暫時都冇乜邊個
希望呢2年踢番起太子博下歐國盃先
拎住班垃圾都入到4強
其實今屆幾隊傳統強隊都爆冷出局 英撚都把握唔到 其實已經冇機 始終班球員既基礎實力同德西法有段距離
英撚好彩咋.

一路D 對手廢到乜咁

一對勁少少都露哂底
咁德國夠對墨西哥對南韓
未又係輸
打弱旅都要把握到先得
未至於垃圾

但工兵囉

位對位未必輸

都係嗰句

無playmaker
反而係咪應該要選韋舒亞呢?唔洗正選做後備都好
創造型中場 可唔可以選韋舒亞?
如果依家英撚個陣 lingard 個位放韋舒亞其實應該唔差
希望佢呢兩年係韋斯咸表現好啲 博入Euro 2020
修夫基最叻既係有自知之明
自己隊波最叻係高波同死球
唔會強求要打技術
都幾可惜
鬥心真係完全唔夠對面黎
人地兩場120分鍾,
黎到第3場120分鍾
明明體力比對面好
但反而係對面逼你搶你
相反班後生仔冇大佬帶住, 冇中場HOLD波, 後防搞到亂哂
修夫基應該要起出面嗌住班後生叫佢地逼搶定D好似會好D
同埋軒達臣好似換得早左, 甚至唔應該換佢..換連仔 / 阿里仲好
我覺得 哈尼 佢係前面做唔到 基奧特 可以做既野
除咗靠 史達零 做拉空, 其實佢都應該要做一個支點, 兩邊一齊牽制住克軍後防, 但 哈尼 今場真係表演得好一般

前晚個場 法國, 基奧特 係前面做咗好多野,
舖橋搭路, 又肯回防 基佬 始終最好
雖然對手係弱,但以英撚來講,可以對住二三線隊穩穩陣陣過關都算係進步
畢竟艾歷臣之後,近十年都未試過同強隊周旋到

利申:反英
其實都唔穩陣
16強果場場面都係佔優既
恕我直言
我覺得修夫基喺選人,陣式,陣法,打法安排上都好有問題
只係好彩去到噚晚場波先至現形
頭兩場嘅突尼西亞同巴拿馬根本弱到連反擊都乏力
哥倫比亞實力算係似樣,但佢哋前線球員用波快而不準,把握唔到英格蘭嘅破綻
瑞典呢啲慢吞吞冇乜速度/突破嘅打法,亦都篤唔中英格蘭嘅死穴
但係英格蘭只要遇到啲用波稍為好啲,攻擊/反擊效率稍為好啲嘅球隊
就會好容易現形
呢隊英格蘭嘅中場防守力弱,覆蓋空位力弱
後場人手少,走位,包位差
我覺得其實噚晚克羅地亞如果主力喺中場中放多啲人手做小組組織入滲打入去
我諗好可能一早已經九十分鐘搞掂英格蘭
佢用人,戰術係幾好
但心態差,打強隊就諗住入1-0守到完場
不過教練黎講真係10分有8分了
中場如果有韋舒亞會唔會好d

同埋Dier打Walker個位仲好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞