[I/A] Final Fantasy Brave Exvius(FFBE)(3) 入坑好時機

1001 回覆
1 Like 0 Dislike
巴打po 個7星list 睇下
佢應該有戈爾貝沙, 基佬, 水巫女, 詩人, 王土, 傑克特同師匠
補, 物坦, 魔物攻都有 1st tier
詩人當buff 都ok
考慮debuff 吧
再睇下有邊個可以做魔坦。
佢啱啱又有2隻拉姆沙 可以debuff,
亦可以換多阿龍返黎升7星 debuff.
debuff其實基佬詩人都OK.

好完整既陣容
係喎。 咁真係冇野要換

龍騎個TM又係必需
5星卷抽到常闇同埋巴修 呢2隻點 新手
巴修有用, 你本身有冇盾角?
常闇如果你有用大劍, 佢個TM應該有用.
同埋隻常闇用黎打Arena一流, 二連斬加二刀流可以全體攻4次
我物攻盾角有FF15個大叔 邊個好D
邊位大叔
格拉迪歐?
YES
咁可以當魔盾用
尤其技能覺醒埋之後應該好好用

利申, 冇持有.
唔好意思仲有D野想問
點解我見有人D角色數值咁高
除左食+強同幻獸之外仲有咩野可以提升能力
例如我呢隻已經7星左lv120,但係同challenge要求既2000魔力都差好遠
SUPER TM都有埋應該過硬2000
post 裝備個2版黎睇下
唔好意思仲有D野想問
例如我呢隻已經7星左lv120,但係同challenge要求既2000魔力都差好遠
[img]https://img.eservice-hk.net/upload/2018/07/17/123919_5fd73a585ccfc4b034894c22a32254d8.JPG[img]

冇乜裝備

首先有冇食壼, 65格食完連埋魔力up都成3百幾.
然後要裝二刀流, 裝2支魔扙.
再打降臨同12武具之間拎埋啲裝備.
同埋拎啲加魔力既TM

呢到啲4,5,6星點樣組最好
我好多降臨都打唔到,成日拎唔到啲裝
而家1200
食完壼1500
裝多支降臨魔杖連武具強化1650
頭12武具有件+50 -> 1700
打降臨有+40
Accessory 搵兩件加30%魔力既
技能打降臨12武具有加30%同40%
升埋幻獸上星3 LV5x 就一定有2000
唔好意思仲有D野想問
[img]https://img.eservice-hk.net/upload/2018/07/17/123919_5fd73a585ccfc4b034894c22a32254d8.JPG[img]

冇乜裝備

首先有冇食壼, 65格食完連埋魔力up都成3百幾.
然後要裝二刀流, 裝2支魔扙.
再打降臨同12武具之間拎埋啲裝備.
同埋拎啲加魔力既TM
而家1200
食完壼1500
裝多支降臨魔杖連武具強化1650
頭12武具有件+50 -> 1700
打降臨有+40
Accessory 搵兩件加30%魔力既
技能打降臨12武具有加30%同40%
升埋幻獸上星3 LV5x 就一定有2000
光戰 軍師
賽飛 雷根ec
仲有一隻可能用克勞德或者魔坦
補師用住大腿先

另外最簡單就係拉可以單挑過降臨既大腿
過曬d簡單降臨先
巴打好完整la
如果真係一定要換, 建議你換阿龍,然後你發覺之前努力打果d降臨會變晒笑話
大腿同拉即係邊隻呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞