點解而家咁多MK妹都做到護士??

417 回覆
660 Like 70 Dislike

HA洗撚讀大學嗰堆垃圾科咩
重有入學要求低、單一出路可見,個course 根本係垃圾
咁都有男學生嘅
要跑數
護士唔易做囉
連登bb係eq低啲易啲酸,見人搵到錢就話人mk妹
遲下可能多幾個靚女估中地盤/運輸,就會話人讀書唔成入行比人屌
以前al同學讀bio既知道自己唔會考得幾好既,全部讀Nursing
HKU, CU, OU 都有(好似有個讀醫管局課程)
而家個個搵三皮幾,轉左仁安既四皮(未到30歲)
有一個做精神科,人工再高過普通護士

老實講屎尿血濃痰再核突都唔及office d假人咁核突啦
收生要求又唔高,入到去搵返個護士結婚一齊高人工又舒服

最緊要係一畢業就差唔多三皮
你慢慢儲下錢,臨30歲要有一兩球喺手唔難
加埋老婆既,真係輕輕鬆鬆結婚上樓

其他工萬幾蚊起薪,你臨30歲先有3皮已經算唔錯,𠴱刻先開始多少少錢儲,但係又係時間要結婚,根本儲唔切錢
十幾分入去讀,垃圾
有幾難
成日聽D社工話要meet target
你搞一個活動已經meet到好多鐘數
同埋宜家興上網/wtapps 傾計,
坐office嘆著冷氣wtapps呢D都計數
幾萬蚊仲 得果
我覺得work 同pay成正比係 fair enough
有部份人明明笑護士mk妹低分垃圾,但講到要一齊儲錢買樓,狗衝揀護士,話佢地返工忙,無時間洗錢之餘仲人工高
大陸啲護士都好撚正
成班同事都係女人 咪又係咁假
每日返唔同更喎 你當日日換time zone
咁你大學同護士學校出黎有咩分別
都係咁多人工?
幾萬蚊喎姐姐,你睇下上面AirSupply 個reply
得個3,4萬
捱更抵夜好撚快老
有個舊同學 以前都幾靚
依家三十未夠雲撚到仆街 狗也不屌
得個3,4萬
捱更抵夜好撚快老
有個舊同學 以前都幾靚
依家三十未夠殘撚到仆街 狗也不屌
大學同ha hd出既係註冊護士 起薪三皮幾
護校係登記護士 起薪二萬
政府資助
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞