點解而家咁多MK妹都做到護士??

417 回覆
660 Like 70 Dislike
係,我識有個搞親d活動永遠都係中心煮下野食,做下手工
唔好玩啦

Dse 零分 連nursing council 都過唔到啦

比你讀都拎唔到牌
報東華咪得 識幾個都喺讀緊東華
屌來來去去都係果D藉口
話FG有2皮, 又話好少機構出到, 唔跟政府POINT
話佢HEA, 又話自己做餐死, 有邊間機構可以HEA

利伸:識得D社工係足point,
工作環境輕鬆,番工唔遲大到冇乜野
放工準時, 搞活動/見CASE遲收工可以claim番假
大撚把即係點 又舉唔到列 又話人hea

原來做嘢有原則有抱負叫異類
degree讀唔過
好似話D內容你冇底聽唔明 (好似係)
本身有其他科degree 上master好D
番工扮哂好關心client 放工就急住走 想搵佢幫手都被佢話阻住佢收工
呢D鐘數多嘛
捉著你傾計得count 果半個鐘一個鐘
知唔知學費幾錢
社工唔洗OT 簡直奇聞
邊間center 唔洗做paperwork 咁正
讀degree 做HD 位
你間機構上上下下全部都好勤力返工,無人hea?

咁你都講黎聽下你個間咩機構,你地咁有心肯定好多人想做user
斷credit計, 預10皮
pt master 坐底2,3年
你有商科/IT科/其他乜野治療護士科
再補個社工master係有得諗

起碼人工砌得低純社工degree
人工高唔高唔敢講
冇番2皮尾請唔郁你
讀ive會唔會抵屌啲
閱讀有問題?
人地話遲收工可以claim返,你邊到睇到佢講唔洗ot?
出曬名嘅bokxx 日日ot 正到爆
大專咪唔駛
咁正可以claim ot
你話讀ive咩科先

Ive 無nursing hd讀

得文憑社工
你自己做社工都唔知?
定冇人話你知?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞