點解而家咁多MK妹都做到護士??

417 回覆
660 Like 70 Dislike
一張圖都無 點知係咪mk妹
登記護士都要考牌架
回呢
護士咁辛苦,做唔過喎
讀完自動送牌
En讀2年 中文教
Rn讀3/5年 5年係大學生有學位 英文教 要寫paper

診所個d好多都唔係護士 係女人有手有腳都做得
識幾個Best 5 14分都有ha offer
係呀 要通宵 得個幾萬蚊
mk做護士唔好?

通常又閪又陰濕心理又唔平衡搞小動作果d護士讀書時係佈景唔起眼
護士太缺人啦,真係咩人都入去讀,而女人係特別有優勢,好多學校都係收女人多 (畢竟男畢業生作用有限,去精神科先有優勢,但又飽和左),而其中個樣佔分好重 (特別係私院EN,養和直頭選美咁),啲MK妹扮斯文起上黎係呃到人架
最慘係佢地乜撚都唔識 質素好撚參差
HA Health care plan 好似係咁叫 明明係一個人做
東大個啲就幾個人做一份 你出到黎會唔會有人幫你執手尾?
我見過有啲人yr1都可以有幾科要retake Anatomy都搞唔掂
無咩事真係唔好入醫院
做到護士有幾難
識人42歲先做都有啦
係惡做姐
不過兒登仔最憎人搵到錢多過自己
係要見女人做雞先開心
邊間醫院呀
好心唔好去公立啦 搵多少少錢去私院啦
其實弱智都讀到
你睇下HA 東華 OU,咁嘅垃圾學人開班
佢地好多都嫁醫生律師
人生成功組
無圖都有得討論 兒登
男人弱智果班去晒做運輸保安倉務飲食呢D低下工種
女人弱智就可以做護士?

女人真係咁著數?"
會唔會係你太廢
與其提子人 不如諗下點提高自己身價好過啦
你識唔識㗎?
ha你都話垃圾 3年讀哂人地5年既野,ha train出黎先最打得
邊間醫院都有架啦
私院啲EN咪最多mk妹囉
護士學校 dse 0分都讀得
老實講 覺得大學出嚟嘅護士係好啲
都係人之常情嘅
但都唔好講到 東華 明愛 ou 好易讀
勁多人爭 又要過實習
同埋呢啲專上學院開始 刮老師 設施都好完善
好心你哋視野唔好咁窄 唔好鳩噏
咁易考 你哋考做護士囉
唔好講咩 講馬要跑得快過隻馬
你哋班友連個情況 都唔識就喺度鳩噏

btw 我都好葡萄護士人工咁高
幫兒登窮毒講埋句
味又係雞
on9 做社工好過
degree ~2皮
做夠咁上下又可以升職
又可以帶年資過其他機構

日日吹下水,搞下活動就一day
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞