【LIHKG】【INDIE】此時此刻,你在播放哪張專輯XXIV

1001 回覆
12 Like 1 Dislike
已射
睇完尾場我根本訓唔著
好似一個時代完左咁

ANDYMORI - 革命

J Rock/ Indie Rock

一個人係附近鳩行
仲屌美斯散步我都唔知你想點

Forests - Horde

台灣迷幻噪音

https://foresting.bandcamp.com/album/horde

Evade - Destroy & Dream

My fav 華人 electronica band

glitch pop / dream pop / electronica

https://kitchenlabel.bandcamp.com/album/destroy-dream

有無人去左TTN 個This town needs noise
想搵份一個 artist ,唔知大家幫唔幫到手

S字頭 (唔知有冇記錯) .、一人樂隊、女仔、玩 noise ge (類似 merzbow 果種)
搵到了 Pharmakon

X Singles #metal

仲未改名做x Japan
最鐘意Silent Jealousy,交響樂+metal
留意到有巴打喺公海吸負皮
絲打好勇武
我想吸正皮架
我唔慣做假膠

算啦我呢d俾人當係溫水煮蛙
香港下一代留返俾佢地呢d激進本土去教育
希望佢地真係做d野,唔係鍵盤兇狠就算
充電都煌語 真係好撚嘢
第時水果都唔撚講得 要講生果
班人連口語書面語都唔撚識分 為屌而屌
真係好撚悲哀

無睇晒個post, 整係睇左頭一頁

Ryo Fukui - Mellow Dream

Escuri - In Motion

Electronic, Field Recordings, IDM, Electro Pop

http://escuri.bandcamp.com/album/in-motion

菲律賓電音 玩嘅係啲幾歐陸嘅嘢 聽落唔似菲律賓咁熱 仲幾清爽靜謐

Apple Music 同蝦米都無 bandcamp就NYP
最近兩三年成日見到人推介佢
因爲佢死左,生前無選擇名成利就,反而甘願留係家鄉簡簡單單開間bar彈下琴,諗諗下其實好浪漫,呢個世界仲有幾多呢類人未比人發掘?又有幾多人連咁渺小嘅夢想都實現唔到?
有冇人想睇MUSE : Drones?
買左7.12 AMC果場但唔得閒睇
有興趣但又覺得喺戲院睇演唱會呢件事好怪
This Will Destroy You - Live in Hong Kong
9月17日

竟然真係有
Evade正
5-6年前HA睇過,加埋30個人都無

Kitchen label其他都好高質,有幾年追住黎買咁滯
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞